Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Jděte na krátko!

Jaro je ideální doba na změnu: přinášíme několik tipů na trendy krátký sestřih, který oživí hřívu a dodá vám novou jiskru. Se šikovnou kadeřnicí jistě najdete střih, který vám bude slušet!

Redakce Marianne | 2. 04. 2013

Když se podíváte na hollywoodskou hvězdu Anne Hathaway v krátkých vlasech, musíte uznat, že jí to prostě sekne. Jako by byla mladší, svěžejší a krásnější. Krátké vlasy považují kadeřníci obecně za velmi slušivé a jsou jedním z trendů pro letošní jaro a léto. „In jsou mimo jiné hodně uhlazené krátké účesy s pěšinkou více na straně. Stále se drží unisex střihy: po stranách krátké vlasy a nahoře rozcuchané,“ říká majitelka pražského Salonu Unique a tisková mluvčí asociace Haute coiffure Française Zuzana Hejnová (www.salonunique.cz, www.asociacehcf.cz).

Zuzana_Hejnova

Zuzana Hejnová

Krátké vlasy mohou vyzkoušet ženy s různým tvarem obličeje. Podle Zuzany je vždy na kadeřníkovi, aby po konzultaci s klientem vymyslel takový tvar, který bude dané tváři slušet. „Vždy se snažím nezvýrazňovat to, co v obličeji příliš dominuje. Například u kulatého obličeje volím ostřejší tvary, u ostře řezaných rysů spíš zjemňuji,“ doporučuje Zuzana.

Krátký střih je určitě vhodný i pro starší ženy, jen by měl být trochu elegantnější a ‚upravenější‘ než u mladé dívky, kde se nemusíme bát divočejšího rozcuchu. Skvělé je, že krátký účes se dá pomocí stylingových přípravků upravit snadno i doma, a vykouzlíte tak různé varianty. „Obecně platí, že čím silnější styling, tím výraznější styl účesu vytvoříte. Stylingové krémy a spreje dodají účesu lesk a jemnou texturu, vosky a tvarovací gumy zase vlasy natuží a zvýrazní střih,“ říká Zuzana, která u krátkých účesů doporučuje navštívit kadeřníka minimálně jednou za měsíc.

HCF2

Foto: Haute coiffure Française

Krátký účes dělá – samozřejmě kromě perfektního střihu – i barva. „V barvení jsou nové revoluční změny, trendem jsou barvy tón v tónu. Partie se mírně zesvětlí a poté se přebarví stejným odstínem, pouze trochu světlejším,“ vysvětluje Zuzana. Nechte si od svého kadeřníka poradit, která barva vám bude slušet, a pečlivě prozkoumejte vzorník. Dejte si na čas, správná barva dělá divy a dokáže střih skvěle podpořit.

Neméně důležité jsou i další ‚detaily‘. Hitem této sezony jsou například různé doplňky, které se dají zakomponovat i do krátkého účesu. Pořiďte si třeba sponky, čelenku či mašli. „To je skvělý nápad, vyzkoušejte cokoli, co vás bude bavit. Vlasy a účesy by klientky měly brát jako zábavu,“ říká Zuzana. Takže povolte uzdu své fantazii a nalaďte se na krátké vlny!

HCF1

Foto: Haute coiffure Française

Tipy na stylingové přípravky

Pro jemný styling: L’Oréal – tvarovací pasta Tendre Forme, stylingový krém Pearly Play Ball nebo stylingový sprej Constructor
Pro výrazný styling: L’Oréal – modelovací guma Working Gum Play Ball nebo gelový vosk Fiber Mess Play Ball