Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Je biokosmetika účinná?

Před měsícem se ke mně dostaly kosmetické výrobky britské značky Sophyto. Jedná se o biokosmetiku, netestovanou na zvířatech, vhodnou i pro vegany, ale hlavně účinnou. Její kouzlo spočívá v tom, že neřeší projevy pleti, ale stará se o prevenci.

Redakce Marianne | 6. 06. 2013

Na rozdíl od konvenční kosmetiky, která je založená na chemické bázi, Sophyto klade důraz na odstranění příčiny kožního problému, nikoli až jeho příznaků. Projevy pleti představují reakci organismu na příčinu zdravotního problému a pouhé potlačení příznaků problém neodstraní. Inspirací pro vznik britské biokosmetiky Sophyto, jejíž vývoj trval osm let, je alternativní a doplňková medicína, která zdůrazňuje přirozenou schopnost organismu uzdravit se. Biokosmetika Sophyto je vyráběna z přírodních surovin, a mě napadá otázka – je kosmetika bez chemie účinná?

Screen_shot_2013-06-05_at_13.46.56

Vyrovnávací denní hydratační krém

Denní krém má příjemnou konzistenci a vůni. Je dobrý i jako podkladový krém pod make-up, protože po jeho aplikaci se make-up dobře nanáší. Pokožka je po měsíci používání elastická a hlavně – necítím zvýšenou tvorbu mazu, kterou trpím po jiných krémech. Krém dobře hydratuje, pleť se neloupe a nemá žádné viditelné stopy vysušení. Mám dojem pevnější pokožky.

Bio avokádový regenerující krém

Tento krém jsem používala jako noční péči na dekolt a krk. Na těchto partiích mám obvykle pocit sucha, proto mě lákalo to, že je určen pro normální až suchou pleť. Krém má opět velmi příjemnou vůni a konzistenci. Co je ovšem důležitější, pokožka byla hydratovaná bez toho, že by ucpávala póry, jak se běžně děje u jiných krémů, které jsem zkoušela.

Oba krémy, přes moji počáteční nedůvěru kvůli špatným zkušenostem s jinými výrobky, naplnily moje očekávání. Pleť byla svěží, pevná, hydratovaná a neobjevily se pupínky. Koupíte na www.heaven4skin.cz.