Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Je možné využít rázovou vlnu proti celulitidě?

Možná znáte někoho, kdo léčí rázovou vlnou třeba tenisový loket, patní ostruhy nebo zánět Achillovy šlachy. Jak si ale tato metoda dokáže poradit s celulitidou?

Redakce Marianne | 5. 09. 2012

Rázová vlna je moderní, účinná a neinvazivní metoda, která je založená na přenosu mechanické energie do postižené tkáně, kde následně dochází k několika reakcím. V první řadě jde o tlumení bolesti v místě aplikace. Tento efekt je však pouze přechodný a trvá několik hodin. K hojivému procesu vedou další účinky, a to hlavně zvýšení prokrvení v ošetřené tkáni. Tím pak dochází k urychlení tkáňového metabolismu (k látkové přeměně).

Jak přístroj funguje?
Přístroj mění vzduchovou vlnu (která je do něj vháněna pod tlakem 5–6 barů) v akustickou (zvukovou) radiální vlnu. Pro lepší kvalitu přenosu rázových vln mezi hlavicí a ošetřovanou tkání se používá kontaktní gel. Rázová vlna působí v tkáni až do hloubky 4 cm. Metoda se používá nejčastěji v ortopedii, kdy je doporučována například pro léčbu patních ostruh, ve sportovní medicíně při tenisovém nebo golfovém lokti, při bolestech ramenního kloubu a jiných bolestech pohybového aparátu, bolestech třísel nebo Achillovy šlachy, oblíbená je také při zdlouhavém hojení zlomenin apod.

Rázová vlna v estetické medicíně
Rázovou vlnu je možné ale používat také v estetické medicíně. Je účinnou metodou v ošetření celulitidy, zpevnění pokožky a celkového zlepšení jejího stavu. Kdy je možné využít rázovou vlnu v estetice? Které problémy může pomoci vyřešit? Kromě zmíněné celulitidy může pomoci také při vyhlazování pokožky po liposukci, ošetření lipedémů nebo při redukci strií, pomůže zlepšit vzhled jizev a dokáže zvýšit elasticitu pokožky. Odborníci slibují výsledky už po několika aplikacích.


Tip Marianne.cz
Využijte týden slev od 3. 9. do 9. 9. v Petra Clinic (Praha nebo Karlovy Vary), objednejte se na bezplatnou konzultaci a využijte některou z technik, na něž se tento týden slevy vztahují. 30% slevu máte tento týden právě na rázovou vlnu, kryolipolýzu (liposukci zmražením) a také na radiofrekvenční liposukci břicha a boků.