Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Jóga podle celebrit: 6 cviků, které vám vytvarují postavu

Jóga nejen posiluje svalstvo, ale také uklidňuje mysl, dodává rovnováhu, pohodu a klid.

Redakce Marianne | 28. 08. 2013


Kamarádka mi vždycky říkala, že její boj s nadváhou je jako běh křečka v kolečku – nemá konce. Ona sama je časově vytížená, vybíravá a po pravdě trochu líná, a přesto jednou jógu zkusila. A pak začala chodit dvakrát týdně. Brzy se na ní objevily první účinky – vyrovnanost, dobrá nálada, pevnější tělo a tak celkově zabírala v prostoru méně místa než předtím. Že jóga funguje, ví i mnoho celebrit. Tady jsou jejich oblíbené cviky, které vám vytvarují krásné tělo.

Útlé boky jako Madonna

Nejznámější obdivovatelkou jógy je bezpochyby Madonna. Ta si oblíbila dynamický styl aštanga jógy, moderní verzi klasické indické jógy. Aštanga, podobně jako power jóga, zrychluje proces odbourávání tukových buněk.

Cvik: Postavte se do stoje rozkročného, přičemž chodidlo pravé nohy bude rovně a levé chodidlo prsty na západ. Pravou ruku natáhněte a připažte až k pravé noze, levá ruka bude vzpažená směr nebe. A ruce tlačte od sebe. Pak vyměňte nohy a opakujte cvik i na druhé straně.

madonna-and-yoga-gallery

Vosí pas jako Gisele Bündchen

Nejbohatší modelka světa, Brazilka Gisele, je pracovně extrémně vytížená žena. Přestože si po porodu dvou dětí zakázky vybírá pečlivěji, nevyhne se častému cestování letadlem a autem. Nejen tuky, ale i stres a nervozitu jí pomáhá odbourat právě jóga.

Cvik: Dejte dlaně na podložku. Chodidly se postavte do rozkročného stoje tak, abyste stále měli dlaně na podložce. Zadek špulte nahoru, snažte se i rovně směrem od nohou. Ve chvíli špulení zároveň tělo prohýbejte dolů ke kolenům. Dlaně zůstávají na stejném místě. Cvik opakujte několikrát.

gisele-bundchen-for-vogue-paris-july-2012-01

Pevné paže jako Jennifer Aniston

Jennifer se nechala několikrát slyšet, že jí jóga pomáhá uvolnit mysl od napětí a relaxovat. Čtyřiačtyřicetiletá herečka je známá svými krásně štíhlými, pevnými a lehce svalnatými pažemi, díky kterým vypadá v každých šatech maximálně na třicet.

Cvik: Pokrčte kolena skoro tak, jako byste si chtěli sednout. Vzpažte ruce směrem do nebes a tlačte je nahoru. Vydržte několik sekund a pak cvik alespoň třikrát opakujte.

1373383989_3122_Untitled

Štíhlá stehna jako Gwyneth Paltrow

Gwyneth je známá nejen jako herečka a zpěvačka, ale také jako skvělá kuchařka. I když vaří hlavně zdravě a kouká na vyváženost stravy, jako zapálená gurmánka se musí často hlídat. Každý neuhlídaný hřích spraví ranním cvičením jógy. Stejně jako Madonna je Gwyneth blázen do aštanga jógy.

Cvik: Stůjte rovně s nohama pevně u sebe. Horní polovinu těla ohněte dolů tak, abyste se obličejem dotýkali kolenou. Pomocí rukou obejměte zadní stranu stehna. V tomto cviku chvíli vydržte a několikrát ho opakujte.

Pevná prsa jako Reese Witherspoon

Reese často v rozhovorech říká, že i když je její mladistvé tělo nenávratně pryč, je s tím smířená a za mládím se nehoní. Kromě andělské tváře jí můžeme závidět i pevná prsa, která ani po porodu tří dětí rozhodně nejsou pryč.

Cvik: Dřepněte si. Pravou nohu natáhněte dozadu tak, aby byla úplně rovně a chodidlem nahoru. Horní polovinu těla zakloňte dozadu, směrem k natažené noze, a paže vzpažte nahoru, také směrem k natažené noze. Střídejte obě nohy a cvik několikrát opakujte.

Pevný zadek jako Demi Moore

Demi letos oslaví jednapadesáté narozeniny, od rozluky s manželem, hercem Ashtonem Kutcherem, jsou to dva roky. Přes věkové i milostné překážky vypadá Demi báječně. Kromě vosího pasu a mladistvého vzhledu jí můžeme závidět i pevný zadeček.

Cvik: Dejte dlaně i chodidla na podložku a hlavu schovejte mezi rameny svisle dolů. Levou nohu vystrčte ven směrem k nebi, ale ohněte ji v koleni tak, aby stehno zůstalo směrem k nebi, ale lýtko s ním tvořilo pravý úhel a prsty chodidla byly natažené ven. Tlačte chodidlo ven a horní část těla lehce prohýbejte ke koleni nohy na podložce. Vyměňte strany a cvik opakujte alespoň dvakrát na každé straně.

rs_560x415-130514110530-1024.Demi.Yoga.mh.051413

Souvislející články