Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Kam si zajít na něco dobrého?

Kde se vám budou v lednu dělat boule za ušima a vaše jemné jazýčky si přijdou na své? Společně s Gastronautem.cz jsme vybrali několik akcí, při kterých se vám budou zaručeně sbíhat sliny.

Redakce Marianne | 13. 01. 2013

Grilovaná kolena v Gril srubu Razula

Od 2. ledna do 30. března můžete ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích ochutnat kolínka na různé způsoby, domácí polévky a borůvkové knedlíky. V pátek 18. a v sobotu 19. ledna navíc šéfkuchař vepřové i ugriluje. Akci doporučujeme všem milovníkům tradiční kuchyně.

Grand Restaurant Festival 2013

Už tradičně se v České republice koná na začátku roku Grand Restaurant Festival. Letos to bude od 15. ledna do 28. února. Zapojí se restaurace po celé republice, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2013. Máte možnost ochutnat některou z jejich specialit za mnohem nižší ceny. Počet chodů závisí na vás. Máte chuť na nejlepší jídlo od maminky, specialitu šéfkuchaře, sezonní potraviny a lokální receptury nebo celá degustační menu?

Znojmo Jazz Fest

V úterý 15. ledna začíná také ochutnávka vín ve Znojmě. Užijte si doušky vinné révy z několika vinařství až do 20. ledna.

Košt ovocných pálenek a kysaného zelí

Nebo je libo něco ostřejšího? Pak se vydejte 19. ledna do kulturního domu v Mikulčicích. Zde se budou ochutnávat pálenky a různé pokrmy z kysaného zelí.

Otevřené sklepy a Kopání písku pro Vídeň

Tutéž sobotu (19. ledna) se koná ve sklepech členů sdružení Modré sklepy v Novém Šaldorfu soutěž a degustace tamních vín. Těšit se můžete na klasická vína, ale také na ta lehce ohřívaná ve vodní lázni, jejichž vůně a chuť je pak skutečně výjimečná. Kromě toho se i zasmějete. Na programu je recesistická soutěž kopání písku, která připomíná dávné kopání novošaldorfských sklepení. A samozřejmě nebude chybět dobré občerstvení a tradiční cimbálovka.

Více informací k jednotlivým akcím naleznete ZDE.