Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Kam vyrazit do konce dubna? Markety i food festivaly se otevírají

Po pár deštivých dnech už tu máme slunečné počasí opět zpátky, a tak není nic lepšího než vyrazit na nějakou tu venkovní jarní akci. Přehled těch tří nejzajímavějších vám přinášíme právě teď.

Eliška Vrbová | 10. 04. 2017

Apríles 2017

V prostorách Nákladového nádraží Žižkov se bude v sobotu 22. dubna už posedmé konat Apríles. Na akci pořádanou studenty oboru Arts Management na Vysoké škole ekonomické v Praze vystoupí například kapely Klara & The Pop, Circus Brothers, Noisy Pots a mnoho dalších. Kromě hudebního programu bude zahrnut také program přednáškový, a to zejména na téma Transformace industriálních prostor na kulturní střediska. Diskuse k tomu tématu se pak zúčastní například VNITROBLOCK, Studio ALTA, web Prázdné Domy nebo architekt Petr Kučera. Nebudou chybět ani různé workshopy či divadelní představení. Vstupenky zakoupíte v předprodeji za 100 korun na GoOut.cz nebo pak na místě za 150 korun.

MINT: Prague Fashion Market

I když tato akce není přímo venkovní, za návštěvu rozhodně stojí. Trh s nezávislou módou, designem a vybranými delikatesami oslaví plnoletost a zároveň bude součástí akce Fashion Revolution, která vybízí veřejnost k nošení etické a udržitelné módy. Oslavy osmnáctého MINT marketu proběhnou v pražském kulturním centru DUP39.cz a součástí budou kromě samotného prodeje módy také kreativní dílny Já na tom dělám. MINT: Prague Fashion Market poběží v sobotu 29. dubna od 11 do 19 hodin a v neděli 30. dubna od 10 do 17 hodin, přičemž za vstupné nezaplatíte vůbec nic.

Street Food Pop-Up na Novoměstské radnici

Food festivaly jsou čím dál tím populárnější, a tak se jeden odehraje i v Novoměstské radnici, a to hned každé úterý 25. dubnem počínaje mezi 10. a 15. hodinou. Najdete zde asi tři stánky, které připraví třeba asijskou kuchyni, něco lehkého i pořádný kus masa pro všechny návštěvníky z blízkého i dalekého okolí Novoměstské radnice. Akce nese název Pop-Up, protože se zatím nejedná o nic velkého, ale třeba časem, podle oblíbenosti, přijdou organizátoři i s nějakým rozšířením.

Souvislející články

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Zábava

<span>KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara</span>

KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara

Zábava

<span>6 kroků k uzdravení vnitřního dítěte: Pomohou ke štěstí, lásce i úspěchům v dospělosti</span>

6 kroků k uzdravení vnitřního dítěte: Pomohou ke štěstí, lásce i úspěchům v dospělosti

Zábava

<span>KVÍZ: Poznejte český film jen podle jedné fotky</span>

KVÍZ: Poznejte český film jen podle jedné fotky