Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Kde všude lze využít LED osvětlení?

Komerční článek - Pokud zvažujete změnu stávajícího osvětlení, pravděpodobně Vás napadlo investovat do technologie LED, s níž jistě ušetříte. Kde všude lze ale takové LED žárovky, LED trubice či LED pásky využít?

Redakce Marianne | 9. 10. 2013

Propagace značky Tipa.eu.
Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

LED (Light-Emitting Diode) je vlastně polovodičový světelný zdroj, který v dnešní době zná snad každý. Také proč ne. Vždyť se jedná o velice šetrný způsob svícení, který se oproti svícení „klasickému“ bezpochyby vyplatí. Možná ale nevíte, jak široký je dnes sortiment LED osvětlení, což kupříkladu jasně dokazuje nabídka e-shopu Tipa.eu. Pojďme si tedy alespoň zevrubně přiblížit, kde všude a jak lze využívat např. LED žárovky, LED pásky či LED trubice.

LED osvětlením interiéru získáte více než zdroj světla

V interiérech potřebujete samozřejmě nejvíce zdroj světla. K tomu se výtečně hodí LED žárovky, které si lze aktuálně pořídit v nesčetném množství variant, a to včetně barev samotných diod. Pokud si tedy kupříkladu v ložnici potrpíte na intimní osvětlení, s LED žárovkami to není sebemenší problém.

Dalším kvalitním zdrojem světla do interiéru s „nálepkou“ LED osvětlení jsou nejrůznější druhy svítidel, nočních světel, které mj. umí samy automaticky rozlišit den a noc, případně mají detektor pohybu, ale také stolní či nástěnná svítidla.

Aby toho nebylo málo, další alternativou jsou LED pásky a LED trubice, díky kterým lze dosáhnout praktického svícení i zajímavých světelných efektů. S LED pásky a LED trubicemi totiž můžete osvítit kontury ploch, hodí se i pro nasvícení určitých míst (např. obrazů) a v neposlední řadě Vám dodají světlo nad kuchyňskou linku.

Hodí se LED osvětlení i do exteriéru?

Samozřejmě že v interiérech využití LED osvětlení nekončí. Takové LED žárovky jsou třeba ideálním řešením pro balkony, terasy, verandy nebo pro zahradní domky. Využití LED pásků a LED trubic se zase nabízí na příjezdových cestách či na zahradách, kde mohou sloužit jak k orientaci, tak jako dekorace. Můžete je zároveň použít pro osvícení kontur ploch bazénu, což je ideální řešení pro noční koupání. Ve vodě lze ovšem koneckonců vsadit i na solární podvodní reflektory. S LED osvětlením zkrátka máte pestrou možnost využití.