Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Kořeněné dýňové střípky

Dýně hokkaido má tu úžasnou výhodu, že ji nemusíte loupat, protože slupka pečením sama změkne. Ostrý nůž ale stejně budete potřebovat!

Redakce Marianne | 26. 11. 2014

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 30 minut

1 menší dýně hokkaido

rozmarýn 

tymián 

majoránka 

zázvor 

skořice 

čerstvě mletý pepř 

sůl

100 ml olivového oleje

1) Dýni omyjte, pokrájejte na kosočtverečky a trojúhelníky (delší strana cca 5 cm), dejte do mísy a v ní ji promíchejte společně s olivovým olejem a kořením. Klidně ji tam nechte i trochu uležet. 

2) Troubu rozpalte na 200 °C, vložte pekáč s dýňovými střípky, a pečte přibližně půl hodiny. Můžete ji samozřejmě péct současně s husou, zvlášť v jejích ‚horkých‘ fázích. Dýni sice snadno upečete i při nižší teplotě (prodloužíte dobu), ale může pak být trochu moučnatá. Hotová dýně má lehce zahnědlé okraje, je vláčná a sladká.