Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Kosmetická redaktorka otestovala: Easy Hairstyle - nejlepší triky pro krásné vlasy

Odmalička mám delší vlasy, ale upřímně - moc toho s nimi neumím, nosím je většinou rozpuštěné nebo v culíku. Teď jsem objevila novou službu v salonu Petry Měchurové. Na dvouhodiném kurzu tady odborníci naučí s vlasy pracovat každého. I mě.

Soňa Kotulková | 4. 04. 2017

Protože jsem pořád v jednom kole, tak nemám moc čas dělat si na hlavě nějaké speciální kreace. V práci však musím být upravená a já upravená chodím ráda, cítím se pak prostě lépe. Když jsem dostala nabídku otestovat službu Easy Hairstyle, neváhala jsem ani chvilku. O co se jedná? Během dvou hodin se kadeřník věnuje jenom vám a poradí s péči o vlasy a také s vlasovým stylingem. Ale pozor - nejedná se jen o teorii,  vše se naučíte i v praxi.

Mě se ujal mladý sympatický kadeřník Honza Chvojka. Známe se už z dřívějška a tak jsem byla nadšená, že čas strávím zrovna s ním. Nejprve mě Honza vyzpovídal. Chtěl vědět všechno o mých vlasech - jakou mají kvalitu, jak je vnímám, jak se o ně starám, jak je myju. Pak se na ně podíval on sám a doporučil mi péči (na moje ztečené konečky se nejlépe hodí posilující) a také mi ukázal vhodný styling a vysvětil rozdíl mezi různými druhy stylingových produktů. To bylo bezva.

Blow dry

 

Jenže pak na řadu přišla praktická část kurzu. Dohodli jsme se, že se konečně naučím vyfoukat si vlasy. Jak já to nemám ráda! Bolí mě z toho vždycky celé ruce, nevím, jak mám zacházet s fénem a jestě si u toho natáčet vlasy na kulatý kartáč. Honza na to šel prakticky: umyl mi vlasy a na jedné půlce hlavy mi ukazoval, jak to mám dělat, na druhé jsem si to zkoušela sama. Takže první rada zněla: vyfoukej si vlasy na 90 procent - hmm, to by šlo. A pak jsem si vlasy měla rozdělit na úseky a foukat je nejprve přes tenčí kulatý kartáč, pak přes větší. Žádné tahání vlasů do výšky, ale směrem k nosu, z toho tak nebolí ruce. No, snažila jsem se, ale moc mi to nešlo. Ale Honza byl tak trpělivý, že se mi podařili si vlasy nakonec hezky vyfoukat.

A není to nic tak složitého! Po kurzu jsou moje vlasy o dost krásnější. Používám na ně správnou  péči, dobře si myju a hlavně - když je vyfoukám, jsou hladké, lesklé a vypadám prostě dobře. Proto tento kurz doporučuji všem, co nevědí, jak na to.

4 slides, created on 04/Dub/2017 - 16:12:40