Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Kosmetika, které věří návrhářka Radka Sirková

Módní návrhářka Radka Sirková (32) a její maminka Olga Sirková (65) obě nosí krátké vlasy. A to není to jediné, v čem jsou si podobné!

Redakce Marianne | 29. 06. 2013

Kupujeme si stejnou tvářenku

Radka na první pohled zaujme atypickým krátkým účesem, boří mýty o tom, že krátké vlasy nepůsobí žensky. Módní návrhářka a stylistka působí díky krátkému sestřihu s delší patkou až překvapivě něžně, navíc díky němu vyniknou jemné rysy její tváře. I když se obvykle líčí velmi přirozeně, klidně by si mohla dovolit i extravagantní make-up. Přestože působí křehce, rozhodně není princeznovský typ, navrhuje pro značku Chatty, kterou si – přes romantiku evokující název – zákaznice oblíbily kvůli skvěle padnoucím džínám. Krátký střih nosí ráda i Radčina maminka Olga, hlavně proto, že jako nadšená cestovatelka nemusí věnovat stylingu přílišnou pozornost.

Jak pečují o pleť?

„Mamka mě naučila používat klasickou niveu, dokonce mi vyprávěla, že jsem se na modrou krabičku vrhla i coby batole a krémem jsem se namazala od hlavy až k patě. Málem jsem se tehdy udusila, protože veškerý povrch pokožky pokrývala souvislá vrstva krému – to bylo mé první blízké setkání s kosmetikou. K nivee mám ale vřelý vztah dodnes, používám ji na čištění pleti v gelové mycí formě i jako pleťové tonikum,“ vypráví Radka. A jak o sebe pečuje její máma? „Dříve jsem byla věrná nivee, dnes je bohudík či bohužel nepřeberný výběr všelijaké kosmetiky, a aby člověk trhu porozuměl, musel by tomu věnovat spoustu času, a ten já nemám.“ Do hovoru vstupuje Radka: „To sice mamča říká, koupelna je ale narvaná věcmi. Má toho docela dost.“ „Ale to jen proto, že nerada vyhazuji věci a jsem zvyklá si produkty šetřit,“ kontruje Olga.

008308_Ampliada

Jak o sebe pečují v létě?

„Vždycky musím mít po ruce termální vodu ve spreji. Když není moje pleť v kondici, bojuju s nedostatky přírodně – oplachuju si pleť zeleným čajem nebo heřmánkovou vodou, to je úplný zázrak, a to i na pupínky. Jednoduché věci občas skvěle zabírají, podobnou zkušenost mám třeba s laky na nehty – nejlépe a nejdéle vydrží ty nejobyčejnější, například značka She z drogerie. Dříve jsem dost střídala parfémy, ale dnes je to jiné, objevila jsem Untitled od Maison Martin Margiela.“

Co ještě funguje?

Radka se dlouho potýkala z problematickou pletí, což má u výběru kosmetiky zásadní vliv: „Vybírám opravdu pečlivě a jsem věrná produktům, které mi dělají dobře. Maminka mi poradila Pore Minimizer od Clinique, v létě ho dokonce používám místo make-upu. Pravidelně sáhnu také po tvářence Chanel Tweed Brun Rosé, tu si se sestrou a mamkou kupujeme vzájemně k Vánocům,“ uzavírá Radka.


Kosmetika, které věří návrhářka Radka Sirková