Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Kouzlete s obočím!

Nechcete vypadat zbytečně přísně? Ohlídejte si tvar obočí. Právě ono totiž dodává vaší tváři výraz. Rovné působí přísně, klenuté vám naopak dodává jemnost.

Redakce Marianne | 23. 03. 2013

Jak na to?

Vezměte si na pomoc kvalitní pinzetu, například Slant od značky Tweezerman (mimochodem, nebojte se výrazných barev, v kosmetické taštičce díky nim pinzetu najdete raz dva). Pak opatrně vytrhávejte jednotlivé chloupky, které jsou mimo horní i dolní linii obočí.

Pokud kůži nejprve napnete mezi prsty a tah pinzety povedete po směru růstu chloupků, nebude vás to tak bolet. Na trhání obočí si ideálně udělejte čas večer před spaním, kůže se totiž do rána krásně uklidní a nebude tak zarudlá.

Jestli máte citlivou pokožku, pořiďte si gel z aloe vera, který zakoupíte například v lékárně. Následně použijte paletku nebo tužku na obočí s odstínem, který se co nejvíce blíží barvě vašeho obočí, a vymalujte ho. Pokud zkombinujete dvě barvy, bude výsledek působit přirozeněji.

Na závěr obočí pročešte speciální gelovou řasenkou směrem nahoru. Díky tomu bude držet tvar, a navíc získá jemný zdravý lesk.

Tipy kosmetické redaktorky

Obočí by mělo začínat ve svislém prodloužení linie chřípí nosu a končit tam, kde vede spojnice mezi chřípím a vnějším koutkem oka. Pokud máte světlé vlasy, raději volte jemnější barvy. Tmavé by totiž působily uměle. Pročesání směrem vzhůru dodá na dramatičnosti zejména tmavému obočí.

Kouzlete s obočím!