Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Krásné vlasy začínají už od mytí

Tipy a triky pro krásnější vlasy, ale i nejčastější prohřešky, kterých se na nich dopouštíme, nám prozradil kadeřník a expert na technologii vlasové péče.

Soňa Kotulková | 15. 04. 2017

Roman Šnajdrvint je nejenom externím technologem L'Oreál Profesionnel, ale hlavně je skvělým kadeřníkem. Z Atelieru Glam od něho ženy odcházejí ještě krásnější. Vyzpovídali jsme ho: 

Jaké účesy se budou nosit toto jaro?

Trendem pro toto jaro a léto stále zůstává lehké prosvětlení v délkách a koncích. Upouští se od kontrastně zesvětlených konců. Zároveň jsou velmi populární barevné efekty v různých tónech růžové, modré, fialové. Délky vlasů se zkracují a na výsluní stále zůstávají různé formy mikáda.

Pro jaro je typické deštivé počasí. Jak se vyhnout krepatění vlasů?

Ideální je používání produktů, které obsahuji tzv. anti-frizz ochranu, která vlas obalí a zabraňuje vstupu vlhkosti do vlasu.

Rukama vám prochází mnoho žen. V čem dělají v péči o vlasy největší chyby?

Těch chyb je více. Z mého hlediska je velmi důležité, aby jim vždy bylo dobře vysvětleno, jak se jednotlivé produkty používají. První chybička začíná už od aplikace šamponu na pokožku, kdy spoustu žen dá šampon nejdříve na jedno místo, a tím se stává tato oblast citlivější. Samozřejmě je to v případě profesionálních produktů, které jsou přímé koncentráty. Dalšími chybami jsou: špatné vypláchnutí šampónu nebo aplikování masky k pokožce.

Kdybyste si měl vybrat jen jeden přípravek na vlasy, který by to byl a proč?

Momentálně by to byl sprej s pudrem. Je to ideální produkt, se kterým pracuji neustále. Dodává objem, lehce fixuje a zanechává vlasy v pohybu a jejich přirozenosti.

Je správný výběr péče o vlasy důležitý? Jak ji vybrat, aby mým vlasům opravdu vyhovovala?

Na základě dobře zvolené péče se dá s vlasy dlouhodobě pracovat. Často se mi stává a myslím, že to každá žena zná, že přijde ke kadeřníkovi a očekává zázrak. Jak už jeden můj kamarád řekl: ,,Jsme kadeřníci, ne kouzelníci.” Kadeřník dokáže mnoho, ale nikdy nestačí jen jedna návštěva u kadeřníka za měsíc s tím, že vlasy po celou dobu budou krásné. Je zapotřebí, aby s nimi žena pracovala i doma za pomoci správně zvolené péče.

Vytváříte svoje kolekce účesů. Jak dlouho takový proces trvá (od myšlenky k realizaci a focení) a co je na tomto nejtěžší?

Od prvního nápadu, který mě většinou napadne za jízdy v autě nebo na nějakém jiném netradičním místě, až po samotnou realizaci je to 6 měsíců. Nejtěžší je dotažení všech nezbytných detailů, aby finální výsledek, čímž je fotografie, byl dokonalý. Předchází tomu plánování focení, sladění účesu s outfitem, líčením a zasazením do atmosféry prostředí. Poslední kolekci jsme tvořili v prostředí berlínských ulic, které dodalo focení patřičný náboj.

Má se žena držet trendů nebo má spíš nosit to, co ji sluší?

Každý trend lze adaptovat pro svou nositelku. Každá žena by měla respektovat svoji tvář, rysy, barvu pleti, barvu očí a k tomu sladit účes. Kdyby jenom slepě následovala trend, nemuselo by to být v souladu s ní samotnou.

 

Kolekci účesů Romana Šnajdrvinta s názvem Ztracená nevinnost si můžete prohlédnout v galerii. 

7 slides, created on 13/Dub/2017 - 20:52:07