Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Kultura právě teď: Co dělat, kam vyrazit, co vidět, čemu tleskat

Přinášíme vám tipy na akce, které byste si poslední lednový týden neměli nechat ujít.

1. Chcete se za břicho popadat?
Tak to se uvidíme v úterý 27. ledna v pražské La Fabrice. Vystoupí tu totiž holandské duo Thomas & Ruhller. Ti dva týrají sebe (i své publikum) nesnesitelně pomalými pohyby. Ve skutečnosti jde o známou dvojku z Divadla Sklep – Aleše Najbrta a Jana Slováka. „My ale nejsme pomalí. Jsme spíše důkladní. A neúprosní. A i divocí. Jednou jsme spadli do propadla,“ řekl Jan Slovák. Tohle bude představení, na které nezapomenete!

Vstupné: 350 Kč, www.lafabrika.cz

2. Ideální kombinace: jídlo & charita
Polévka je grunt, to ví každý! V týdnu od 26. ledna proběhne na pražském Andělu akce Polívková smršť – během sedmi dní navaří sedm známých kuchařů (jako je Roman Paulus, Dita P., Kluci v akci či Tomáš Kalina) sedm různých polévek. Vy si na nich můžete pochutnat a zároveň tak podpoříte provoz centra odborné péče pro osoby po mozkové příhodě a úrazech hlavy Ergo Aktiv.

Informace: www.polivkovasmrst.cz

3. Když se vám chce tančit
Právě probíhá festival Spectaculare, ten propojuje současnou elektronickou a experimentální hudbu, tanec, pohybové divadlo s multimédii, projekcemi nebo vizuálním uměním. Probíhá na mnoha místech Prahy – kromě Paláce Akropole také v Planetáriu, v DOXu nebo v Chrámu u Salvátora. Zážitek slibuje například norský Biosphere, jedna z největších legend ambientní hudby, který vystoupí v Planetáriu 5. února. Nebo britská klavíristka a houslistka Poppy Ackroyd, zakladatelka Hidden Orchestra, která se 29. ledna představí v Akropoli.

Informace a vstupenky: www.spectaculare.cz

4. To nejlepší z vína a destilátů
28. a 29. ledna proběhne mezinárodní prodejní výstava vín a destilátů v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí. Součástí výstavy budou i řízené degustace exkluzivních vinařských domů s komentáři nejlepšího českého sommeliéra Jakuba Přibyla.

Vstupné: 550 Kč
Kdy, kde: 28.–29. ledna od 13 do 20 hodin, Kaiserštejnský palác, Malostranské náměstí 23, Praha