Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Legislativní perníčky

Vánoce se blíží, začněte péct. Tyhle perníčky jsou velmi dekorativní – díky kakau a čokoládě mají tmavě hnědou bavu a bílá poleva na nich vynikne. Dají se jíst rovnou bez rozležení. A proč legislativní? Dostaly jméno po právničce, která jim vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kanclář.

Redakce Marianne | 1. 12. 2013


Doba přípravy: 40 minut

Pečení: 5 minut

Počet porcí: na 3 plechy

Budete potřebovat:

  • 60 g másla

  • 60 g moučkového cukru

  • 1 vejce + vejce na potření perníčků

  • 2 lžíce medu

  • 30 g čokolády na vaření, nastrouhané

  • 2 lžíce kakaa holandského typu

  • 250 g hladké mouky

  • 1⁄2 balíčku prášku do perníku

Na polevu:

  • 1 bílek

  • 150 g moučkového cukru

Postup:

  • Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.

  • Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.

  • Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.

Chcete potěšit i svoje domácí mazlíčky? Soutěžte dnes s námi v naší vánoční soutěži http://vanoce.marianne.cz/ o tři balíčky krmiva pro kočky Purina One.