Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

LÉTO JAKO Z FILMU: Užijte si ho ve stylu svých oblíbených hrdinek!

Kdo si nejvíc užívá léto? Uhoněné matky, jurodivé milenky, znuděné manželky? Ne. Filmové hrdinky! Vezměme si z nich příklad.

Klára Mandausová | 24. 07. 2016
1. Doubravka z Léta s kovbojem
Vypadá trochu jako ňouma střižený jezevčíkem a je to intelektuálka každým coulem. Žije s pitomcem, mamánkem, který říká, že maminka dělá nejlepší pomazánky z rybiček, protože do nich dává trojúhelníček sýra, nemůže si vzpomenout, jestli spolu vůbec chodí, za to ješitnosti má víc než někteří prezidenti. A tahleta Doubravka v asexuální hnědé košili s proklatě dlouhým špičatým límcem sbalí nejhezčího kluka ze vsi, testosteron z něj jen stříká. A protože je psycholožka, moc dobře ví, že je vlastně jedno, že ona má titul a on pase krávy. V životě jde o úplně jiné věci.
 
2. Tanya z Mamma Mia!
Má plastiky snad i na loktech, vždyť jeden z jejích několika manželů byl plastický chirurg, pěkně prořízlou pusu, nebojí se udělat vulgární gesto a vůbec celý její život, zdá se, točí se okolo rozkoše. Ač letitá, svede barmana věku svého syna. Lépe řečeno, on by byl moc rád sveden, jenže co s takovým zajícem, že. Závist. Závist! A to si představte, že herečce Christine Baranski bylo padesát osm, když film natáčela. 
 
3. Liz z Jíst, meditovat, milovat 
Pravda, Liz neboli nádherná Julia Roberts byla nejdřív trochu ukňouraná, ale dokázala, co kňoury obvykle neumějí. Odjet. Prostě se sbalit, nedolízat za přecitlivělým umělcem, který pořád jen hledá sám sebe, a dát sbohem pohodlí velkoměsta. Nejdřív se hodně najedla v Itálii (tuhle pasáž filmu přeskočte, držíte-li zrovna dietu) a pak se jela přesvědčit na Bali, že ještě stojí za to stisknout stehny pořádného chlapa. No, tak jednoduché to nebylo, vzala to přes ášram a pak Javieru Bardemovi tak trochu dělala fóry, ale nakonec to klaplo. Mezi námi, před takovými muži prostě trochu fóry dělat musíte, jinak bude mít láska jepičí život. Znáte to, snadná kořist… 
 
4. Fiona ze Shreka
Miluje obludu a tu lásku si fakt užívá. Sama neváhá stát se obludou. Vykašle se na štíhlý pas a nosík mírně nahoru. Protože tyhle zbytečnosti k pořádnému milování opravdu nejsou potřeba. Když najdete toho pravého. 
 
ČTĚTE TAKÉ: 
 
5. Frances z Pod toskánským sluncem
Frances (osudová Diane Lane) je rozvedená nešťastná spisovatelka. A ten hnusnej bídák, její manžel, si do jejich krásného městského domu přivede mladou těhotnou náhradu. Hnus. Od svých lesbických přítelkyň dostane Frances zájezd do Toskánska. Z autobusu plného homosexuálů se nechá vysadit před starou vilou. Hádáte správně, bude její, protože jí pos… holub. Segno, znamení – vykřikne stará šlechtická majitelka. A pak už je znamením všechno. Jenže Frances se moc snaží, moc všechno chce, hlavně lásku teda. Až se jí dostane od praštěné přítelkyně, vysloužilé Felliniho herečky, úžasné rady: „Když jsem byla malá, sbírala jsem berušky, moc jsem se snažila, ale nemohla jsem žádnou najít. Pak jsem na louce usnula, a když jsem se vzbudila, lezla po mně spousta berušek.“ Tušíte správně, na samém konci přijde ON.  
 
6. Elinor z Rozumu a citu  
Elinor byla tak ohleduplná a milá, až se zdála skoro, pardon, pitomá. S jejím platonicky vyvoleným to bylo samé – ano prosím, děkuji, jak vy myslíte, já mám za to, to nám ale pěkně svítí slunce… Znáte to, stará Anglie a její plané řeči o počasí, o všem, a hlavně o ničem. I on se zdál jako velký trouba. Ideální pár. Jenže on nebyl jen trouba, byl trouba na druhou. Kdysi v mladickém poblouznění slíbil, že si vezme učiněnou slepici. A přestože Elinor miloval celou svou naivní upřímností, slepice dotírala. Věděla, že stejně neměnná jako anglické řeči o sněhu a dešti je i čest některých zdejších mužů. Ale přišlo léto a všechno dobře dopadlo. Chamtivá nevěsta skočila po zámožnějším bratrovi a chudák Elinor se v jedné z posledních scén příběhu, kdy jí její milý vyznal konečně lásku nejen pohledem, rozhýkala štěstím jako oslice. No, možná to bylo taky trochu vedrem…     
 
7. Betty Rizzo z Pomády 
Je to zlobivá holka, proto jsme jí dali přednost před uvzdychanou hlavní hrdinkou, která většinu filmu pobíhá v podivném, ke krku upnutém hábitu. Rizzo si užívá z plna hrdla, i sexu. A s klukem, který má daleko větší sex-appeal než načepýřený Danny Zuko, alespoň podle nás. Jenže ouha, malá nehoda, i prezervativy mají svoji dobu trvanlivosti. Její milý Kenickie se nejdřív ukáže malinko jako mizera. „To já ne, otec bude asi někdo úplně jinej!“ Jenže my víme, že na konci příběhu a na začátku léta se z něj vyklube dobrák, navíc sexy. Přesně s takovým si představujeme letní lásku!   
 
8. Anna z Jak dostat tatínka do polepšovny
„Tak to je ten pokojík, co mi z něj bude přecházet zrak???“ Anna si vezla na dovolenou róby a klobouky a skončila v chalupě bez vody, s vepřem a všudypřítomným dědou. A stejně prožila to nejkrásnější léto v životě. Přejeme ho i vám!