Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Letos se nosí monokiny

Na pláže se vrací elegance v podobě jednodílných plavek, a tím i duch 40. a 50. let. Věřím, že monokiny budou slušet i vám.

Redakce Marianne | 10. 07. 2013


Klasická černá

Pamatujete na dobu, kdy jsme všechny chtěly mít černé plavky? Ta doba tu je zpět. Černá je prostě klasika, jen se vrací v jiné podobě. Letošní trend je ozvláštnit plavky řasením, a zdůraznit tak ženskost. Černé plavky, které vypadají na první pohled obyčejně až nudně, budete zdobit hlavně vy. Vévodí jim linie, připomínající klasické hollywoodské ikony jako byla Rita Hayworth.

Rita_Hayworth  Screen_shot_2013-07-09_at_22.50.16_copy

Krása střihu

Ani plavkám se nevyhýbají střihové vychytávky. Velmi efektní jsou nařasené pruhy, položené přes sebe, nebo řasení podprsenky. Podtrhnou vaše křivky a zdůrazní to, co mají – prsa a štíhlý trup. Vykrojené plavky, kde spodní a horní díl plavek jsou spojeny zužujícím se pruhem, jsou skutečně pro odvážné s krásným tělem. Přirozeně vytvarovaný štíhlý pas je podmínkou.

Screen_shot_2013-07-08_at_13.22.48Screen_shot_2013-07-08_at_13.37.45Screen_shot_2013-07-08_at_13.22.02

Divoké barvy

K létu patří bláznivé barvy a pestré vzory. U jednodílných plavek se návrháři mohou obzvlášť vyřádit. Jiný vzor použijí v horní části, jiný ve spodní, do středu plavek umístí větší obrazec nebo výraznější aplikaci. A umělecké dílo je na světě. Už vás někdy napadlo, že plavky by mohly být něco jako malířské plátno?

  Screen_shot_2013-07-08_at_13.41.57

À la korzet

Řetězec Esprit v letošní kolekci plavek vsadil na korzetový střih. Zcela odhalená ramena a štíhlá silueta odhalují krásu dekoltu a šíje. Spodní část plavek má snížený střih. Dvojnásob zde platí rčení, že v jednoduchosti je krása. Plavky ozvláštňují něžné květinové vzory nebo puntíky. Podobné plavky najdete i v řetězci Etam. Zpravidla jsou plavky doplněny odepínací šňůrkou, která přidržuje podprsenku po stranách a zavazuje se za krkem.

Letos se nosí monokiny