Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Letošní MUST HAVE: bílé tenisky

Nemusíte hrát tenis na Wimbledomu, ani být aktivní na fotbalovém hřišti – i sportovní antitalenti potřebují bílé tenisky. Proč? Momentálně platí za univerzální obuv, která se hodí úplně ke všemu.

Zatímco loni byla nutnost mít sportovní boty, letos se tohle módní přikázání ještě víc specifikovalo - nosí se bílé tenisky. Ty dnes za módní nutnost považují nejen módní znalci a redaktoři. "Je to kus, který by neměl chybět v žádném botníku," říká sběratel tenisek Peter "Kovkou" Kováč. Jeho vášeň pro tenisky je i jeho profesí - pracuje jako produktový manažer pro jeden z největších teniskových obchodů v Praze Footshop. 

Ale proč jsou zrovna bílé modely takový trend? Hlavně proto, že bílá je - stejně jako černá - jednoduše nadčasová. Tyhle barvy nikdy nevyjdou z módy. U bílých tenisek to platí také, a to už pěkných pár let. Zatímco černá barva může přeci jen v některých okamžicích působit tvrdě, bílá je pak opravdu neutrální. 

Bílé tenisky jsou lehce zkombinovatelné s jakýmkoliv outfitem. Pokud si libujete spíš ve sportovním stylu, pak k němu působí bílé sneakers decentě, naopak do elegantního outfitu vnesou trochu rebélie. Které modely jsou podle teniskového guru Petera ikonické? "Za ikonické se dá považovat několik modelů a řekl bych, že každý brand má svého bílého koně. Za nejznámnější a nejikoničtější by se daly určitě považovat Nike Air Force 1 nebo Adidas Superstar," říká.

 

 
Letošní MUST HAVE: bílé tenisky