Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Líčení podle barvy vlasů: Okouzlující hnědovlásky

O mužích se říká, že mají raději blondýnky, ale žení se s brunetkami. Hnědá barva vlasů a k ní odpovídající make-up však dokáže být zatraceně sexy. Stačí si osvojit pár jednoduchých triků, a pánové se nebudou stačit divit!

Redakce Marianne | 22. 12. 2012

Aby pleť zářila

Mnohé tmavovlásky mají spíše snědší pleť, a proto se vyplatí vybírat make-upy a tónovací krémy s hnědým nebo mírně zlatavým nádechem. Nepatříte mezi většinu a připadáte si jako dcera ředitele vápenky? Nezoufejte, díky svojí barvě vlasů můžete zkusit odvážnější barevné experimenty, než jaké jsme si představili u blondýnek. Pamatujte však na to, že použité barvy by měly mít spíše teplejší charakter v podobě hnědorůžového nebo broskvového odstínu.

Chcete-li tváři dodat jemný třpyt, použijte jemně narůžovělý rozjasňovač. Nenucený zlatavý nádech vám také na tváři vykouzlí lehký bronzující pudr. Na zimu ho můžete použít jen jako tvářenku a na zbytek obličeje použít pudr barevně sladěný s make-upem.

Depositphotos_4172310_xs

Oči, které stojí za hřích

Moc jste toho nenaspala a potřebujete si projasnit pohled? Zapomeňte na světlé pudrové oční stíny. V kombinaci s vaší barvou vlasů by působily nevýrazně a mdle. Příliš tmavé stíny vám zase mohou zvýraznit kruhy Sephora_Mascara_Full_Action_Violetpod očima. Jak z toho ven? Kombinujte! Do povinné výbavy si zařaďte bílou perleťovou tužku, se kterou si jemně zvýrazníte vnitřní koutek oka. Pokud to přeženete s tmavými stíny, tužkou je můžete také trochu ‚vygumovat'.

Jaké barvy očních stínů vám budou slušet? Obecně platí, že čím světlejší vaše vlasy jsou, tím světlejší by měla být i vaše víčka. Ke světlé až středně hnědé hřívě zkuste namixovat olivově zelenou s tmavší hnědou. Tmavovlásky mohou pro večerní líčení zkusit i tmavě modré nebo vínové stíny. Bude vám k nim slušet i řasenka v černomodrém nebo tmavě fialovém provedení (prodává ji například Sephora). Opravdové kouzlo má kouřové čokoládové líčení, které je velmi univerzální. Přes den stačí víčka vystínovat dvěma světlejšími odstíny a na večer k nim můžete přidat ještě tmavý základ.

Výrazná růž

Pozor na barvu rtěnky. Rozhodnete-li se nějakou použít, měla by být výrazná. Ta světlá by na vás totiž mohla působit vyloženě nezdravě. K večernímu líčení vyzkoušejte například vínovou rtěnku. S čokoládovýma očima si pak budou rozumět nestárnoucí červené rty. Pokud nemáte tmavší barvy v oblibě, zkuste jemně zabarvené lesky, vyhněte se ale pudrovým odstínům a bledé růžové.

Depositphotos_16497847_xs