Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Malé dopravní značky zachraňují zvířatům život

Všichni se snažíme být co nejlepšími a nejopatrnějšími řidiči, ovšem je třeba uvědomit si, že nejen lidé se mohou stát oběťmi dopravních nehod. Pozor se musí dávat i na zvířata – i to je důvodem, proč litevská marketingová agentura přišla s projektem #TinyRoadSign.

Redakce Marianne | 4. 08. 2015

Agentura CLINIC 212 se sídlem v litevském Vilniusu přišla s unikátním projektem, který má za cíl upozornit řidiče, že i vůči zvířatům je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Tiny Road Sign neboli malé dopravní značky informují motoristy, že projíždějí oblastí, kde se nachází větší množství zvířat.

Myšlenka na vytvoření malých dopravních značek napadla projektového manažera Martynase Karpoviciuse, když se jednou v noci vracel taxíkem domů. „Viděl jsem ježka, jak přechází ulici, ale byla taková tma, že taxikář si jej vůbec nevšiml, musel jsem na něj zakřičet," řekl Martynas v rozhovoru pro The Huffington Post. „V ten moment jsem se rozhodl, že vytvořím dopravní značky v blízkosti parku Vingis ve Vilniusu."

Značky jsou určeny především ke zvýšení povědomí o zvířatech, slouží jako připomínka nejen pro řidiče, ale také pro cyklisty a kolemjdoucí. „Máme pocit, že lidé trochu zapomněli, že Zemi mají sdílet společně se zvířaty, takže jim to chceme touto cestou připomenout," dodává manažer."

Skupina lidí z CLINIC 212 nainstalovala cedule na čtyřech různých místech. Dvě značky jsou v již zmiňovaném parku Vignis, a to pro ptáky a ježky. Zbytek značek je umístěn nedaleko a má za cíl ochránit ptáky a toulavé kočky.

 

Zdroj: Boredpanda

Malé dopravní značky zachraňují zvířatům život