Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Mini tapetování I

Pomocí zbytků hezkých tapet můžete dát druhou šanci věcem, které už vás v původní podobě omrzely.

Redakce Marianne | 27. 10. 2012

Lustr

CO POTŘEBUJETE
Různé tapety, lepidlo (na tapety nebo papír), nůžky, obyčejný papír, tužku

JAK NA TO
Podle stínidla si z obyčejného papíru vyrobte šablonu a zkontrolujte, jestli na něj dokonale pasuje. Podle ní vystřihněte díl z tapety a na staré stínidlo ho nalepte. Z tvrdšího papíru si vystřihněte několik různě velkých šablon na ověsy. Ty překreslete na tapetu a vystřihněte. Vždy dva díly s různým potiskem slepte k sobě. Po zaschnutí udělejte do horního okraje malý otvor. Stejné pravidelné otvory udělejte i do kraje stínidla. Ozdoby pak zavěste na drátek od vánočních ozdob nebo přivažte nití. (viz úvodní foto)

Využijte talentu návrhářů tapet a hrajte si s jejich obrazy,
jsou krásné a dostupné!

Stolek

Tapeta pod sklem Bohéme, 1300 Kč/role, www.inframe.cz; tapety na zemi: kolekce Fornasetti, Il Sole, Cole & Son, www.color-design.cz, 3680 Kč/ role10 m × 52 cm; Soul, www.inframe.cz, 1440 Kč/role; páskové boty Blink, Debenhams, 549 Kč; polštář s rozkvetlými větvičkami, Apropos, 585 Kč; polštář s vyšitými barevnými květy, Interiér de l’Art, 990 Kč (viz obr. 1)

Komoda

CO POTŘEBUJETE
Různé tapety, lepidlo (na tapety nebo papír), obyčejný papír, nůžky, tužku

JAK NA TO
Oblepte pohledové stěny a zásuvky skříňky tapetami s různými květinovými vzory. Ozvláštníte tak i zcela obyčejnou skříňku

Tapety shora: vzor Divine z kolekce Extravagance, role 10 m × 52 cm, 1990 Kč, vzor Passion z kolekce Decadence by Harlequin, role 10 m × 52 cm, 1685 Kč, vše Paráda; džbán, 700 Kč, šálek s podšálkem, 180 Kč, vše Interiér de l’Art (viz obr. 2)

Starým skříňkám i kufrům dodáte
díky romantické tapetě nostalgický půvab

Kufr

CO POTŘEBUJETE
Různé tapety, lepidlo (na tapety nebo papír), nůžky, obyčejný papír, tužku, měřítko

JAK NA TO
Vnitřek kufru zbavte starého papíru nebo látky, kterými byl polepen. Podle tvaru kufru si připravte jednotlivé díly na vlepování. Ještě před samotným lepením je dobré zkusit, jestli ustřižené díly dobře sedí, a případně díl přistřihnout. Zbytky tapet můžeme použít také na obalení knih.

Tapety: víko kufru: Vintage, 1440 Kč/role, vnitřek kufru: Tweed, 1440 Kč/role, vše www.inframe.cz; šálek s podšálkem Cuckoo, 0,18 l, 1518 Kč, miska 190 Kč, vše Interiér de l’Art; hodinky, Bazar Albrechtová, 450 Kč; prošívaný přehoz přes postel, Ma Maison, 1950 Kč

Mini tapetování I