Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!

Redakce Marianne | 25. 05. 2014


Doba přípravy: 30 minut + chlazení

Pečení: 20 minut

Počet porcí: na 1 plech

Budete potřebovat:

  • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť

  • 6 lžic moučkového cukru

  • 6 lžic polohrubé mouky

  • 1⁄2 lžičky jedlé sody

  • 4 lžíce kakaa holandského typu

  • 6 lžic slunečnicového oleje


NA KRÉM

  • 250 g másla + 500 g tvarohu

  • 150–250 g moučkového cukru dle chuti


NA POLEVU

  • 2–3 tyčinky Ledové kaštany

  • 100 g 100% tuku (např. Omega)

Postup:

1. Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody. Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

2. Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

3. Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.