Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Moje ráno: designérka šperků Lenka Ter-Akopowa Poláčková

Lenka je na mateřské dovolené, a ve volných chvílích se věnuje své značce Le Petit Délice a na jejích náramcích si vytvořilo drobnou závislost už mnoho žen. Jaké má ráno?


Moje rána:

Moje rána se kompletně změnila s narozením syna Robina (dnes je mu 21 měsíců). Ne, že bych předtím byla nějaký velký spáč, ale vstávat v půl deváté byl takový můj osobní ideál. A bylo jedno, jestli jsem šla spát brzo nebo až k ránu. Tento zvyk ve mě vypěstoval můj otec, který pokaždé, když jsem šla pařit, mi za odměnu naordinoval ranní práci na poli, abych nezahálela. To mi zůstalo, ale možná je to i tím, že jsem prostě hyperaktivní. Nemůžu chodit ani do kina, protože dvě hodiny sedět a nic nedělat mi přijde zbytečné...
Jaké bude mé ráno dnes záleží už na večeru předtím - jestli syn půjde spát brzo. Nemáme žádný pevný režim, naše rána jsou vždy jiná. Mezi 6.30 až 7.30 se vzbudím tím, že dostanu ránu nohou do břicha, pak do hlavy a řve se u toho: "Mámo, Mášu, Mášu!" Máša a medvěd je jediná pohádka, na kterou Robin dokáže koukat. Tak mu ji většinou pustím a snažím se ještě spát.

První věc po probuzení:
Je to hrozné, ale vezmu telefon a zkontroluji, jak jsou na tom dodávky, objednávky, maily... Pak jdu dělat snídani. Pro syna.

Moje rituály:
Miluju si čistit zuby, čistím si je hned, jak se probudim. Pak se chvilku věnuju pleti. Zamilovala jsem si čistící houbičku konjac, která je naprosto geniální. S ní si masíruju obličej, to mě probere, a pak se natřu směsí RMS oleje a séra Tata Harper. Během pár minut vypadám, že jsem spala minimálně deset hodin!

Můj tip, jak se probudit:
Nikdy jsem nepila kávu, ale teď bez dvou denně si nedokážu představit den.

Ideální snídaně:
Moje ideální snídaně je Manna drink. Nerada snídám, maximálně si jednou za čas udělám snídaňový rituál s kamarády, ale tím, že se celý den točí kolem přípravy jídla pro dítě, které jí nonstop. Na mé jídlo mi pak nezbývá ani chuť ani čas.

Moje meditace:
Mou meditací je moje tvorba, a to doslova. Naprosto mě uklidnujě a dává mi radost. Miluju vytvářet nové a nové věci, tvořím v podstatě celý den s přestávkami na nutné činnosti kolem dítěte. I po těch letech mě to moc baví.


Lenka občas pořádá prodejní pop upy svých šperků Le Petit Délice. Aktuálně proběhne od 3. do 4. března v OptiLabu. V prodeji bude i nová kolekce, která je hodně barevná, ale také přizpůsobené pro každý tón pleti. Pro šperky se používají drahokamy, například akvamaríny, tanzanity či přírodní diamanty. Šperky se nosí stále, nesundávají se. "A až náramek doslouží, něco si přejte," říká Lenka.
www.facebook.com/lepetitdelice.cz

 

Moje ráno: designérka šperků Lenka Ter-Akopowa Poláčková