Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Moje ráno: ilustrátorka a výtvarnice Zuzana Osako

Ráno dokáže ovlivnit celý den. Ať už jste ranní ptáčata, nebo v posteli bojujete o každou minutu, možná vás budou inspirovat brzké rituály inspirativních lidí. Tentokrát se o své ráno podělila výtvarnice a designérka Zuzana Osako.

Jak vstávám:
Budík mě probouzí v 6:15. Pustím si hudbu, na které jsem zrovna ulítlá. Pořád jsem zamilovaná do nové písničky, vydrží nám to spolu dny až týdny, než objevím jinou. Přitom se protahuju na posteli, dokud neotevřu oči a jdu se podívat z okna, kde chvíli stojím, mám výhled na východ. Pak jdu budit své tři děti. Obcházím jejich pokojíčky od nejmladšího Sage. Ten si mě přitáhne k sobě a snaží se mě tam udržet a ještě usnout. Starší dvě děti, Sophii(12) a Luigiho (16) už budím ode dveří. Během snídaně všichni čtyři něco povídáme, chceme si toho strašně moc říct, dozvídám se o odpoledních plánech dětí, které úplně překopou ty moje: "To jste mi mohli říct aspoň včera..." Pak snad se vším potřebným sportovním vybavením na odpoledne naskáčeme do auta. Starší děti bojují o místo vepředu a tím i o volbu rádia. V autě se většinou během bojů hodně nasmějeme. Vysadím děti ve škole, přeladím na Radio 1 a zpomalím dech. Cestou domů nebo na schůzku rekapituluji program dne nebo hodně nahlas zpívám.

Nejlepší snídaně:
Nejraději snídám smoothie. Do mixéru dám ovoce, semínka, vlákninu, quionu nebo jiné superfoods. Základ je někdy voda, někdy mandlové, rýžové nebo kokosové mléko. Cítím se pak dobře nakopnutá a svěží.

Moje meditace:
Ráno ne. Cvičím jógu s chvilkou na meditaci, modlím se před spaním a super meditace je, když kreslím, co vidím a nepřemýšlím nad tím, ani nad ničím jiným, jen přenáším obraz. Ale nejlepší meditace je, když se úplně zastavím a vnímám krásno nějakého okamžiku. Přepadá mě to nečekaně a v ten moment se zastaví všechno, je jenom krásno. Většinou jde o děti nebo o něco v přírodě.

Moje práce:
Pokud ten den nejedu mimo kancelář a ateliér, který mám v domě, se smoothie si sedám k práci. Procházím maily a poznámky a cíl je vždy stejný: prokousat se jimi ke kreativní části práce buď v mé firmě Tradice, nebo k ilustrování. To se většinou daří až od středy. Čtvrtek si dávám často od rána kreativní a něco kreslím, špendlím, připravuji vizuály do Tradice, vybírám nové materiály, vymýšlím po skypu s týmem všechno možné, pak to nevydržíme, sejdeme se a dáváme to dohromady. Tohle miluju, tehdy jsem opravdu živá a přeju si, aby to nikdy neskončilo.

 

 

 

Moje ráno: ilustrátorka a výtvarnice Zuzana Osako