Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Na newyorském Fashion Weeku bude předvádět handicapovaná modelka

Rebeka Marine, modelka s protetickou rukou, se bude procházet na mole během Fashion Weeku v New Yorku, který začíná 13. září.

Redakce Marianne | 3. 09. 2015

Osmadvacetiletá modelka se narodila bez pravého předloktí. Jako teenagerka chtěla být modelkou, ale v mnoha agenturách jí řekli, že tento její sen je bohužel nereálný. Rebeka se tedy myšlenky na modeling rychle vzdala, dostudovala školu a po ní nastoupila na plný úvazek do zaměstnání v kanceláři.

Práce ji bavila, ale vnitřně cítila, že nedělá správnou věc. Když před čtyřmi lety získala programovatelnou protetickou i­limb quantum ruku, uvědomila si, že je čas na změnu a že své postižení může obrátit v něco inspirativního.

Byla ta náročná cesta, ale Rebeka si nakonec svůj sen splnila. „Některé agentury se na moje portfolio ani nepodívaly, což mě ze začátku těžce demotivovalo. Pak jsem si ale uvědomila, že nechtějí modelku, jejíž vystoupení bude z velké části postaveno na jejím zdravotním postižení."

Nakonec začala Rebeka spolupracovat se stejnou agenturou, která uzavřela smlouvu i s osmnáctiletou Madeline Stuart trpící Downovým syndromem (více zde). „Dle mého názoru je úžasné a také důležité, že FTL Moda zaměstnává tolik různých modelů a modelek, protože to odráží skutečný obraz
společnosti, která je také různorodá," říká Rebeka. „Měli bychom oslavovat jedinečnost, ne se pouze snažit naplnit ideál krásy, který nám podsouvají média," dodává modelka.

ČTĚTE TAKÉ: Teenagerka s Downovým syndromem uzavřela kontrakt s modelingovou agenturou

Rebeka se ovšem pouze neprochází po mole, spolupracuje také na projektu Lucky Fin, který má zvýšit povědomí o lidech, jejichž tělesné postižení se týká horních končetin, a zároveň takové jedince podpořit. Projekt se soustředí hlavně na děti, které má naučit, že jejich postižení neznamená nešťastnou budoucnost.

Rebece se účastí na Fashion Weeku splnil velký sen, ale jejím největším cílem je dostat se obálku časopisu Vogue.

Na newyorském Fashion Weeku bude předvádět handicapovaná modelka