Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Najděte si partnera na internetu

Nemůžete najít přítele? Zahoďte předsudky a zamiřte na internetovou seznamku! Chce to možná trochu odvahy a také trpělivosti, ale při troše štěstí tam partnera můžete potkat. A když ne, tak třeba fajn kamaráda.

Redakce Marianne | 2. 07. 2013

Hledat si partnera na internetu mi vždycky připadalo hodně ulítlé a se svou konzervativní povahou jsem rozhodně nevěřila, že bych na internetovou seznamku někdy mohla zabrousit. Inspirovala mě kamarádka, která si tam našla přítele, a jejich vztah měl dobrý konec – vzali se a mají syna. Ač nám to někdy připadá neuvěřitelné, příběhy se šťastným koncem existují. Na netu pracujeme, nakupujeme a komunikujeme, tak proč bychom tam nemohli hledat partnera?

Přečtěte si pár tipů, jak na to!

1. Ujasněte si, co chcete

Nejdříve si promyslete, co od internetové seznamky očekáváte. Chcete jen flirtovat, nebo se toužíte vážně seznámit? Chcete hledat kamaráda, nebo někoho na sex? Všechno je samozřejmě možné, jen je třeba mít jasno v tom, co je to pravé pro vás.

2. Poznejte na netu přátele

Pokud si chcete hledat partnera pro vážný vztah, ale jste nejistá, můžete třeba začít tím, že na internetu poznáte pár kamarádů. Nikdo netvrdí, že musíte hned hledat životní lásku. Setkáte se s několika lidmi a uvidíte, třeba vám někdo z nich padne do oka a náklonnost bude vzájemná.

3. Založte si profil a udělejte průzkum

Mrkněte na internetové seznamky, jako jsou naříklad www.stesti.cz, www.znamost.cz, www.seznamka.cz nebo www.libimseti.cz a jiné. Projděte si jednotlivé weby, všechny kategorie a vyhledávání a rozhodněte se, zda si založíte profil a jaké informace o sobě uveřejníte. Je to pouze na vás.

Podle mých zkušeností je dobré zveřejnit informací tak akorát, pokud je jich málo, profil většinou nezaujme. Stejně jako profil, kde chybějí fotografie, protože – co si budeme nalhávat – vybíráme hlavně podle toho, jak je nám kdo na první pohled sympatický a co prozradí o svých zájmech a práci.

4. Buďte připravená

Je třeba si uvědomit, že v běžném životě se seznámíte s jedním člověkem za týden nebo třeba za měsíc. Na internetu se můžete seznámit s dvaceti lidmi za den, a tak je pravděpodobnost, že narazíte na nějakého podivína, mnohem vyšší, a je třeba s ní počítat.

Nebojte se říct ne, pokud vám komunikace nevyhovuje. Je také dobré projít si jednotlivé seznamky. Můžete tak objevit notorické ‚seznamkáře‘, kteří jsou všude a jsou tam už dlouho – to může být podezřelé.

5. Pozor na informace

Informace (včetně fotografií), které o sobě člověk na internetu poskytuje, nemusejí být vždycky pravdivé (což se samozřejmě neděje jen při seznamování na internetu). Pečlivě si rozmyslete, s kým se chcete sejít, a pokud se vám někdo při osobním setkání nezdá, další schůzku odmítněte.

Pokud ale někoho chcete skutečně potkat, setkání zbytečně neoddalujte. Je možné, že člověk, se kterým si tak skvěle rozumíte na chatu, bude mít při osobním setkání úplně jinou energii, a vy pak budete zklamaná.

6. Nečekejte zázraky hned

Buďte trpělivá. Vyberte si ty muže, kteří jsou vám sympatičtí, a sejděte se s nimi. Je možné, že určité procento z nich budou podivíni nebo lidé, kteří o sobě neříkají pravdu – většinou to poznáte při osobním setkání a rozhovoru (je ale možné, že ne na první schůzce).

Nebuďte zklamaná, vydržte a dejte šanci i dalším – partnera většinou nepoznáte hned na první schůzce, chce to čas. Možná poznáte pár frajírků nebo zoufalců, ale neznamená to, že na internetu nejsou fajn lidi.

7. Domluvte si schůzku

Schůzky si domlouvejte vždy na veřejném místě, třeba někde v kavárně. Kamarádkám můžete říct, kam jdete, a také že jim později dáte vědět, že jste v pořádku.

Většinou už jste si s daným mužem už nějakou dobu psala, vyberte tedy místo, které se pravděpodobně bude líbit vám oběma a kde se budete cítit dobře. Může to hodně ulehčit situaci, nebudete tak nervózní z prvního setkání.

8. Snažte se muže poznat

Snažte se zjistit co nejvíce informací, ale ne tak, aby si muž připadal jako u výslechu. Pokud jste se chtěla s někým sejít, pravděpodobně máte nějaké společné zájmy – bavte se o nich. Z toho, co má kdo rád, co rád dělá a kam rád jezdí, poznáte hodně.

Je také dobré sejít se později i společně s jeho přáteli a představit ho svým kamarádkám, abyste věděla, jak působí na vaše blízké. Ještě stále je sympaťák? Pokud už se nějakou dobu scházíte, je možná čas strávit spolu delší dobu a vyrazit třeba na prodloužený víkend.

Držíme palce!