Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Nakupujte: trendy svetr

Co byste měla vědět dřív, než vyrazíte do obchodů. Včera jsme vám poradili, jak se perfektně postarat o pleteninu, aby vydržela déle než jednu sezonu. Dnes vám prozradíme, jaké jsou aktuálně in.

Redakce Marianne | 7. 11. 2012

1. Hrubá textura

Značky jako Balenciaga, Prada a další letošní sezonu vsadily na velký objem pletenin. Zapomeňte tedy na subtilní svetříky a investujte do výrazného kousku.

Hrubě pletený rolák, H&M

textura

2. Pánský kardigan

Už několik sezon vládne světu módy takzvaný androgynní look – návrháři experimentují a smývají hranice mezi ženskostí a mužným vzhledem. Proto i do dámského šatníku více a více prosakují prvky pánské módy. Vyzkoušejte pletenou rozepínací vestu s výraznými knoflíky.

Dvouřadý rozepínací svetr, Zara

zara

3. Jemný kašmír

Klasika, která nikdy nebude out. Zvolte jej v klasickém véčkovém střihu, který obtáhne křivky vašeho těla. Nosila jej už Coco Chanel, Audrey Hepburn i princezna Diana. Definuje nadčasovou eleganci, kterou by měla zvládat každá žena.

Modrý svetr s kapsičkami, Clements Ribeiro

clements_svetr

4. Rolák

Největším hitem letošní zimy je bezpochyby rolák. Zamilovaly se do něj prakticky všechny módní značky, a pokud chcete designový kousek za výhodnou cenu i vy, stačí si počkat na 15. listopad, kdy bude mít v butiku H&M velkou premiéru kolekce navržená značkou Maison Martin Margiela.

Mohérový rolák, Carven

 Picture_3

Rolák, H&M Maison Martin Margiela

rolak

5. Fair isle

Tuto skotskou pletací techniku, při které se používá speciální kruhová jehlice, díky níž vznikají složitější vzory, vrátilo do hry předminulý rok duo Dolce & Gabbana a od té doby neopustila scénu. Dříve spíše kousky pro volný čas a na horské vycházky pronikly do vysoké módy a nyní se řadí k elegantním módním kouskům.

Tmavě modrý svetr s vpletenými obrazy, Asos

fairisle