Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Nastartujte svou imunitu na podzim!

Komerční článek - Taky už jste uklidila letní šatičky a nahradila je teplejšími kousky? Je to tak, přichází období, kdy se s chutí doma zachumláme do deky a budeme si vychutnávat teplý čaj. Je to ale také období častějších nachlazení a chřipek. Připravte na to své tělo a podobné neduhy se vám vyhnou!

Redakce Marianne | 9. 10. 2013

Propagace značky Zapakatel.cz.
Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Otužujte se

Možná jste tuhle radu už někdy slyšela. A možná že vám představa ledové sprchy zmrazila veškerá předsevzetí. Pojďte na to jinak! Začít se otužovat chladnou vodou teď, když už jsou virózy takřka za dveřmi, může být pozdě. Naopak byste si mohla spíše uškodit.

Mnohem lepším způsobem je pobyt na čerstvém vzduchu. To znamená: otevřete okna a důkladně vyvětrejte, nepřetápějte byt (ideální teplota je mezi 20 a 22 °C, pro spaní pouhých 18 °C) a choďte do přírody. Pravidelná procházka na čerstvém vzduchu vám udělá dobře na duši a pomůže posílit vaši imunitu.

Hýbejte se

A s procházkami souvisí i další doporučení: zařaďte do svého denního programu i cvičení. Určitě teď na podzim nezačínejte s výrazně namáhavými a silovými sporty. Vyberte si spíše něco klidnějšího, při čem se protáhnete a uvolníte. Ideální je například jóga, powerjóga, pilates, nebo tai-či.

Při těchto typech cvičení si uvolníte ztuhlé svalstvo a zároveň odbouráte stres a rozproudíte v těle energii. Ideální je cvičit třikrát týdně 30 minut. Pokud jste začátečníci, tak raději pod dozorem instruktora.

Náš tip: Pokud si nejste jistá, který sport je ten pravý, vyberte si nějakou „zkušební“ lekci s akční nabídkou zlevněného vstupného. Vyzkoušejte třeba zajímavé slevy v Praze! My jsme jich několik prověřily a opravdu to stojí za to. Uděláte si představu o tom, co vás čeká, a skoro nic vás to nestojí. Samozřejmě získáte podobné slevy i v Brně, Ostravě, Plzni, …

Tělesná a duševní očista

Věděly jste, že imunitu má ve vašem těle na starosti střevo? Opravdu! Až 70 % imunitních buněk sídlí pod sliznicemi střeva. Proto je tak důležitá dbát o správnou a vyváženou stravu. A co vám pomůže? Je to dobře známá zelenina a ovoce a také mléčné produkty. V období, kdy mají imunitní buňky spoustu práce, není od věci jim vypomoct laktobacily v podobě pilulek, které seženete v každé lékárně.

Zkracující se den působí negativně na naši psychiku. K tomu se přidává spousta dalších spouštěčů stresů, které taktéž oslabují imunitu. Nedejte jim šanci! Dopřejte si jednou za čas uklidňující koupel, nebo rovnou profesionální relaxační masáž, díky které se v těle uvolní toky energie, uklidní mysl a zregeneruje pokožka i svalstvo.

Pečujte o své zdraví. Vyberte si ze spousty blahodárných procedur za lákavé ceny například na prověřeném slevovém portálu Zapakatel.cz.