Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Naučte se dětskou uklidňující masáž

S každým dotekem poznává miminko okolí a objevuje svět. Jemná masáž představuje možnost, jak ošetřit citlivou dětskou pokožku a pečujícími dotyky uklidnit miminko před spánkem.

Pro uvolnění dětského těla a celkovou přípravu pokožky je vhodné večerní masáž vždy zahájit koupelí. Uvolnění ještě prohloubí speciální dětská masáž, během níž miminko vnímá každý maminčin dotyk a více si uvědomuje i vlastní tělo. K masáži zvolte nejlépe produkt v biokvalitě s měsíčkem lékařským, ten umí posílit obranou schopnost pokožky, např. jemný, neparfémovaný Měsíčkový kojenecký olej, ten prohřívá a prokrvuje (stojí 299 Kč, www.weleda.cz).


Postup při masáži:


1. Olej zahřejte v dlaních a hladivými pohyby jej pomalu nanášejte směrem od hlavičky až k nohám.
2. Miminko jemně hlaďte od hlavičky přes hrudník, bříško, ramínka až po nožičky.
3. Při masáži bříška věnujte pozornost pupíku a masírujte jemnými krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček, díky nimž se urychlí i funkci trávicího systému.
4. Při masáži děťátko pečlivě sledujte, jestli mu není zima. Na závěr jej nechte chvíli odpočívat.


Na závěr masážního rituálu použijte měsíčkový krém, který ochrání miminko před opruzeninami a zahojí i nejvíce namáhaná místa. Vybrané přírodní látky – včelí vosk, lanolin či oxid zinečnatý – pokožku navíc ochrání před vlhkostí.