Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Nejkrásnější vesnice Rakouska

Jmenuje se Alpbach a vypadá, jako by ji nakreslil naivní malíř. Typické horské domy zdobené dřevem posázené po kopcích tyrolského údolí Alpbachtal. Nejenže se tu málem ukocháte do bezvědomí, ještě k tomu se tady báječně lyžuje. Teď navíc v novém. Dvě samostatná tyrolská údolí Alpbachtal a Wildschönau se spojila a vznikl nový gigant. Stačilo postavit jednu lanovku a můžete si užívat na 145 kilometrech sjezdovek.

Klára Mandausová | 11. 12. 2014

Ve Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, tak se nová lyžařská paráda jmenuje, najdete 26 kilometrů modrých, 70 kilometrů červených a 13 kilometrů černých sjezdovek, na které vás vytáhne 47 lanovek a vleků. Na své si přijdou i milovníci freeridu, svůj revír najdou pod vrcholem Wiedersbergerhorn směrem na Greitalm a Kohlgrubenalm. A díky skibusu zdarma si může dopřát dovolenou také vaše auto.

Alpbachtal

Mluví se o něm jako o jednom z nejkrásnějších rakouských údolí. Tyrolská vesnička Alpbach s 2600 obyvateli leží v nadmořské výšce 1000 metrů na slunečné plošině. Dlouho byla odloučená od okolního světa, proto se dnes chlubí vlastní architekturou i zvyky. Titul „Nejkrásnější rakouská vesnička“ a „Nejkrásnější květinová vesnička v Evropě“ jí právem patří. Mimochodem pokud se budete do Alpbachu trvale vracet mnoho let, vysadí vám tu jako váženému hostu strom. Ve stráni nad vesnicí už je pěkné stromořadí a u něj cedulky se jmény turistů z mnoha zemí. Za vidění tu určitě stojí i kaple všech náboženství. Zajímavá moderní stavba, kde na vás dýchne klid.

Kromě Alpbachu čeká v turistickém regionu na hosty dalších osm vesnic a městečko Rattenberg. S bezplatnou kartou Alpbachtal Seenland si můžete užívat i mimo sjezdovky, například při výletech na sněžnicích či curlingu.

Wildschönau

Čtyři idylické vesničky Niederau, Oberau, Thierbach a Auffach a přátelští hostitelé, to jsou hlavní přednosti této oblasti. I tady mají pro hosty bezplatnou kartu WildschönauCard, se kterou se, pokud budete chtít, například projdete s průvodcem podél selských statků nebo navštívíte místní muzea. Když vás omrzí lyžování, máte možnost jít si zasáňkovat nebo proběhnout na běžkách. Tratí je tu spousta.

Další informace o oblasti, lyžování i ubytování najdete na webu www.alpbachtal.at, www.skijuwel.com nebo www.wiedersbergerhorn.com.