Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Nejlepší svačiny

Děti to umějí ‒ mezi hlavními jídly jsou zvyklé na svačinu. Ale my dospělí jsme se naučili svačiny ignorovat. Nebo nahrazovat třeba kávou.

Odpolední únava se většinou dostaví kolem třetí i čtvrté hodiny odpoledne. V redakci tenhle čas považujeme za kritický, protože od oběda uběhla dlouhá doba a do večeře daleko, navíc bojujeme s nutkavým pocitem ,dát si dvacet‘. Existují ale chytré svačinky, které umějí zajistit energii až do večera. 

Citrusy

Bojíme se virózy, a tak se krmíme citrusovými plody. Mandarinky a pomeranče jsou klasika, ale občas se dá v obchodech natrefit na mineolu, křížence mandarinky a grapefruitu. Obsahuje 50 % vitaminu C, 13 % vitaminu A a 1 % železa. 

Depositphotos_24632941_s

Raw tyčinka 

100% veganské tyčinky Bubbleogy neobsahují žádné přidané cukry, konzervanty ani dochucovadla. Skvěle chutná varianta z limetky & chia semínek. Chia semínka jsou plná antioxidantů, vlákniny, minerálů a jsou bohatým rostlinným zdrojem omega-3 nenasycených mastných kyselin. Koupíte všude, kde se prodává ,kuličkový‘ Bubble tea (www.bubbleology.cz) za 35 Kč. 

Limetka_a_chia

Mixit

Už se trochu začínáme bát – jaro je ve vzduchu, to znamená, že se do pár měsíců budeme muset zase odhalovat. Proto (většinou) místo koláčů zobeme skvělý mix od značky Mixit s výstižným názvem Do plavek. Obsahuje sójové vločky, kukuřičné lupínky, mandle, slunečnicová semínka, vynikající mrazem sušené maliny a jahody… Na www.mixit.cz za 159 Kč. 

do_plavek_tubus_a_smes_resized

Související články