Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Neviditelné cvičení


Sen všech žen je tady! Jednoduché cvičení, které můžete provozovat kdekoli a kdykoli. Třeba i během jízdy autem. Nevěříte? Doktorka Tomanová vám o něm řekne víc.

Redakce Marianne | 17. 03. 2013

Lékařka Michaela Tomanová vymyslela rehabilitační metodu Infinity, která umí harmonizovat energii v organismu. Nekonečno v názvu odkazuje k ležaté osmičce, osmičkový pohyb je základem všech cviků. Cvičí se v sotva znatelném pohybu – můžete tak cvičit klidně i v práci, aniž by to na vás kdokoli poznal.

Co když nemáme na pravidelné cvičení čas?

Tahle metoda má tu výhodu, že ji lze aplikovat v řadě variací. Po správném nácviku s fyzioterapeutem ji může každý provádět samostatně. Doporučuji třikrát denně po deseti minutách.

V čem vaše metoda spočívá?

Můžete cvičit bez ohledu na místo, čas, pohlaví i zdravotní stav. Podstatou Infinity je pomocí jednoduchého a lehce pochopitelného principu cviků zlepšit stabilitu a koordinaci celého těla a jeho ovládání, pozitivní účinky má také na odbourání stresu a únavy. Kladně působí i na imunitu, tvarování postavy, zaměřuje se na dýchání. Někdy stačí, abyste na pohyb jen myslela.

Opravdu?

Mozek nerozezná skutečnost od představy, takže v některých případech můžeme na jednotlivé cviky pouze myslet. Mozek příslušné svaly zapojuje, vysílá do nich signály, a tak například u těžších stavů nedochází k zapomínání určitých pohybů.

Jaký cvik můžeme provádět třeba v autě?

Opřete se o sedadlo celým trupem i hlavou. Rukama s propnutými pažemi se chytněte volantu. Zatlačte do něj, nohama do podlahy. Odtlačte se zadečkem, zády, hrudníkem a hlavou, jako byste chtěla vstát. Současně stahujte pánevní dno. Funguje to lépe než káva na odpočívadle!

Pokud vás tento druh cvičení zaujal, můžete se v červnu zúčastnit kurzu, který ve spolupráci s doktorkou Tomanovou pořádá Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí.

Více informací o metodě Infinity a pořádaných kurzech se dozvíte na www.infinity-method.com.