Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Nová kolekce šperků od Palomy Picasso

Tato krásná žena není nikdo jiný než dcera kubistického malíře Pabla Picassa. Jablko v jejím případě nespadlo opravdu daleko od stromu. Paloma je totiž úspěšnou světovou designérkou. Aktuálně navrhla novou kolekci šperků Paloma's Olive Leaf pro Tiffany & Co.

Redakce Marianne | 22. 01. 2013

Nestárnoucí Paloma Picasso představila svoji první kolekci šperků pro tuto známou značku v roce 1980. Ačkoli se v uměleckém světě pohybuje již od konce šedesátých let, spolupráce s tradičním a zavedeným klenotnictvím ji okamžitě katapultovala mezi designérskou elitu. A čím je tato návrhářka tolik specifická a jedinečná? Do povědomí módních nadšenců se zapsala především svojí nepokrytou láskou k méně využívaným drahým kamenům. Díky ní se do módy dostaly například ohnivě oranžové opály či růžové turmalíny.

02_Palomas-Olive-Leaf-_2042Při navrhování nové kolekce pro věhlasný šperkařský dům, který má za sebou neuvěřitelnou 175letou historii, se nechala Paloma Picasso inspirovat přírodními motivy. Celou kolekci, jak již její název napovídá, propojuje poetický motiv olivové ratolesti. Ta je všeobecně vnímána jako symbol míru a hojnosti a v Palomině pojetí navíc dostává nostalgický a romantický nádech.

Při vymýšlení konceptu nové kolekce návrhářka myslela na zástup olivových hájů, které obklopují její dům v Maroku. Zrodily se tak velmi, velmi něžné modely, které na jedné straně díky použitým materiálům odrážejí přepych a na straně druhé odkazují k uvolněné přímořské atmosféře.

A jaké drahokamy Paloma tentokrát použila? Například zelený tsavorit, růžový rubelit, modrý topaz nebo zelený peridot. To vše je zasazeno do zlata a stříbra umně vytvarovaného do podoby křehoučkých lístků.

Prohlédněte si pohádkovou krásu těchto šperků v naší galerii!

Nová kolekce šperků od Palomy Picasso