Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nová "mateřská" výzva na Facebooku vyvolala bouřlivé debaty i vtipné reakce

Přidej pět fotek starších deseti let, vylij na sebe kbelík ledu, vypij pivo na ex – tyto a další podobné výzvy nás za poslední rok na Facebooku doslova atakovaly, i když jsme se jich třeba osobně nezúčastnili. Poslední novinkou je tzv. „mateřská“ výzva. O co jde?

Redakce Marianne | 9. 02. 2016

Foto: Profimedia

Chcete-li se zúčastnit, stačí zveřejnit fotografii sebe a svého potomka a označit na ní další ženy, které považujete za skvělé matky. Sociální trendy tohoto typu jsou sice chvályhodnými ve svém záměru, ale jejich následky do detailu nikdo nepromýšlí.

„Celý výzva trivializuje mateřství, nikdo přece není úžasnou matkou každý den. Jak se asi cítí matky, které jejich přítelkyně neoznačily? A co ty, které děti mít nemohou, nebo o ně přišly?“ komentuje výzvu Jody Day, zakladatelka podpůrné skupiny pro bezdětné ženy.

ČTĚTE TAKÉ: 14 rodinných fotografií, které odhalují realitu rodičovství

Asi nejvtipněji na tuto výzvu odpověděla dvaatřicetiletá britská komička Ellie Taylor, která sama žádné děti nemá. „Nebýt matkou je někdy také výzva. Proto nominuji sama sebe a přidávám pět fotek, které dokazují, že nemít děti má také své výhody“, směje se umělkyně.

 
Na původní post Ellie Taylor se můžete podívat zde
Nová "mateřská" výzva na Facebooku vyvolala bouřlivé debaty i vtipné reakce