Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Ochucené "nemléko" 3x jinak

Jednoduchá veganská a zdravější varianta klasického ochuceného mléka. Užijte si jahodovou, kakaovou a matcha příchuť.

Karin Dimitrovová | 15. 03. 2017

Pokud jste vegani, alergičtí na klasické mléko, nebo prostě jen příznivci zdravé stravy, tak vás dnešní recept rozhodně potěší. Připravila jsem pro vás 3 jednoduché varianty na klasické ochucené mandlové mléko.

Kakaové mléko potěší všechny příznivce čokolády a výrazných chutí, s jahodovým zase zavzpomínáte na vaše dětsví a matcha je taková grown-up verze, která vás ráno nakopne a dodá antioxidanty.

Jsem si taky jistá, že těmito nápoji nepohrdnou ani děti, otestujte a poreferujte!

INGREDIENCE
1 hrnek mandlí (namočené 6-8 hodin ve vodě)
4 hrnky vody
3 datle nebo trocha javorového sirupu
špetka soli

jahodová příchuť
1 hrnek mandlového mléka
5 jahod
javorový sirup na dochucení (volitelné)

kakaová příchuť
1 hrnek mandlového mléka
1 polévková lžíce kakaa
1/2 čajové lžičky skořice
1 polévková lžíce javorového sirupu (nebo datle)
vanilkový lusk/extrakt (volitelné)

matcha příchuť
1 hrnek mandlového mléka
1 polévková lžíce matcha prášku
1 polévková lžíce javorového sirupu (nebo datle)

POSTUP
1. Rozmixujte vše dohromady.
2. „Podojte“ aneb přelijte do nádoby přes pytlík na ořechové mléko. V nádobě budete mít mléko a v pytlíku budete mít zbytek z ořechů.
3. Přelijte do uzaviratelné nádoby a uchovávejte v lednici po dobu cca 4 dnů.
4. Přidejte ingredience podle vaší zvolené příchutě a rozmixujte.

Autorka bloguje o zdravé stravě, józe a sdílí recepty na www.karindimitrovova.com

Čtěte také: "Úžasně nadýchané palačinky bez lepku"

Ochucené "nemléko" 3x jinak