Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Odblokujte záda trojkombinací Spirals

Pokud vás bolí záda z dlouhého sezení u počítače, vyzkoušejte novinku Spirals. Jedná se o formu strečinku kombinující prvky jógy, pilates a základy baletu. Pokud nechcete navštěvovat fyzioterapie, je pro vás cvičení správnou volbou. Jeho účinky trvají až pět dní po cvičení.

redakce8739 | 18. 09. 2014

Ve Spirals nejde o rychlost a pohybovou zdatnost. Všechny tři sporty – jóga, pilates a balet – jsou spíše pomalejší a klidné. Nemusíte se tedy obávat žádné složité choreografie. Při cvičení se klade důraz na horní část těla, která je u ostatních cvičení často opomíjena. Spirals přispívá k celkovému protažení těla a zlepšení stability. 

Pohyb je plynulý, přirozený a věnuje se hlavně rotacím a spirálovým pohybům – od toho se odvíjí i samotný název. Mimo posílení a protažení těla vás potěší i dlouhodobé zdravotní účinky. Na lekci nebudete potřebovat žádné speciální pomůcky ani boty, pouze pohodlné sportovní oblečení a vodu.

Každá hodina cvičení samozřejmě začíná zahřátím, následuje protažení a intenzivní posílení těla, závěrečná fáze je zaměřená na úplné zklidnění. Spirals vám odblokuje jak páteř, tak záda, ale nikoli jen formou jednorázového odblokování. Jeho účinky přetrvávají čtyři až pět dní po cvičení. Jedna lekce trvá padesát minut a je rozdělená do deseti částí. Trenéři vybírají písně od Madonny, George Michaela a dalších sedm nebo osm skladeb je směsicí latiny, reggae a rocku.

Spirals přišlo do Čech z Anglie. Jeho autorem je Michael King, britský tanečník a instruktor, který se více než třicet let na profesionální úrovni věnuje tréninku a vzdělávání v oblasti fitness. Spirals si můžete zacvičit například v pražském Balance Clubu Brumlovka nebo v brněnském Fit Studiu Jana.

Související články