Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Ohlédnutí za Sustainable Fashion Day

Milovníci originální, udržitelné a etické módy vyrazili do Holešovic!

Veronika Hong | 24. 03. 2017

Minulý víkend se v prostorách holešovického Vnitroblocku uskutečnila módní událost Sustainable Fashion Day, jejíž cílem bylo poskytnout odborníkům i veřejnosti vzdělání v oblasti udržitelné módy a nabídnout praktická řešení, jak změnit vlastní šatník, způsob navrhování oděvů či řízení módní značky.

Mimo to jste si zde mohli koupit originální módní a designové výtvory českých značek, kterých se letos zúčastnilo téměř čtyřicet. A bylo z čeho vybírat, kdo si nechal peněženku doma, později litoval. 

Na letošním Sustainable Fashion Day se však jen nenakupovalo. Konaly se zde workshopy a diskuse, promítaly se filmy, navazovaly se nové spolupráce a kdo nechtěl nakupovat, mohl jen relaxovat a vstřebávat atmosféru. Například na Čaji u Marianne, kde jsme podávali čaj Ccha, který měl právě v naší čajovně svou světovou premiéru.

 

V sobotu večer vyhlašovala PR managerka akce Olga Vrbíková spolu s porotou vítěze prvního ročníku soutěže The S Brand – soutěže o udržitelnou značku budoucnosti. Za magazín Marianne hodnotila estetiku naše redaktorka Kristýna Mazánková.

 

Vítězem se stala značka Créeme Soňi Vidiečanové a Kataríny Kobušové, které se zaměřují na ekologické dámské spodní prádlo.  

Pokud jste si dubnový Sustainable Fashion Day nechali ujít, můžete to napravit v září.