Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Olympijská kolekce Soči 2014: Jak se vám líbí?

Tak v téhle kolekci budou čeští olympionici v Soči nastupovat při slavnostním zahájení, trávit v ní volný čas a snad i přebírat medaile. Přes rok trvalo její vymýšlení a teď můžete posoudit, jak se povedla.

Redakce Marianne | 16. 12. 2013

Screen_shot_2013-12-14_at_9.58.26

Lyžařka Nikola Sudová


Za kolekcí stojí tři návrháři – Lucie Kuříková, Petra Jozífová a Patrik Nábělek. Oblečení pro Soči 2014 zdobí motiv inspirovaný secesním malířem Alfonsem Muchou, ten pak ztvárnil Milan Jaroš.

Screen_shot_2013-12-12_at_12.46.09

Předlohou olympijské kolekce se stala první československá známka, kterou vytvořil v roce 1918 právě Alfons Mucha. Známka zobrazuje Hradčany a tvůrci se inspirovali především českým symbolem – lipovými listy, které se staly ústředním motivem designu oblečení. „Lipové listy ve tvaru srdce jsou národním symbolem, představují především národní hrdost. Zároveň jsou prvkem přírody, k níž se jako výrobci outdoorového oblečení vztahujeme. Tvar srdce znázorňuje lásku ke sportu, která je potřeba pro dosažení úspěchu,“ říká Václav Hrbek, spoluzakladatel Alpine Pro, která vytvořila oblečení pro české olympioniky už potřetí.

Screen_shot_2013-12-12_at_12.47.33

Originalita a použití stříbra a kukuřice

Návrháři se museli popasovat především s odlišnými podmínkami, které panují ve dvou různých teplotních pásmech (Soči a Krasnaja Poljana). Aby se sportovci cítili fajn, budou vybaveni dvěma typy oblečení ve stejném designu, které se dají navzájem kombinovat. Nástupový set, v němž bude česká výprava reprezentovat na zahajovacím ceremoniálu, i souprava, ve které budou přebírat medaile, jsou vyrobeny ze speciálních materiálů a splňují nejvyšší funkční standardy. Při výrobě se použily například molekuly stříbra nebo kukuřice.

Screen_shot_2013-12-12_at_12.48.10

Co v kolekci najdete?

Kolekce čítá 25 položek pro ženy a 25 pro muže. Je v ní zateplená i nezateplená bunda, zateplené i nezateplené kalhoty, vesta, mikina, rolák, funkční prádlo, bavlněná i funkční trika, pletené rukavice, čepice a šála, pásek, ponožky, cestovní taška, batoh, organizér, boty vysoké s membránou, sportovní boty nízké, pantofle a sluneční brýle. Kolekce je dostupná v celé České republice v síti Alpine Pro v cenách od 599 do 7199 Kč na 38 místech a v e-shopu http://www.oblecenisoci2014.cz/. Napište nám, jak se vám olympijská kolekce líbí....

 Screen_shot_2013-12-14_at_9.58.15     

Biatlonistka Gabriela Soukalová               
          

Dnes s námi můžete soutěžit v naší vánoční soutěži http://vanoce.marianne.cz/ o pletené čepice Knitwits™.