Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Omyvatelné povrchy I

Chcete pohledově i pocitově čistý domov? Malujte, tapetujte i stěrkujte, experimentujte. V barvách, vzorech i v materiálech.

Redakce Marianne | 22. 11. 2012

S puncem luxusu

Začněte tak, jak se má, tedy od podlahy. Položte nebo nalepte na ni podlahovou krytinu z moderního PVC, přírodního linolea či marmolea. Získáte hladkou, pružnou, bosé noze příjmenou a zdravotně nezávadnou plochu, která odolává i vlhkosti.

Modré přírodní marmoleum, Forbo, www.armoleum.cz, 654 Kč/m² (viz úvodní foto)

Pastva pro oči

Bezespárou a téměř bezúdržbovou podlahu můžete mít ze speciální stěrky na cementové bázi. Některé nabízejí i přídavek dekorativního kameniva. Dají se probarvovat a ani vlhkost jim neublíží.

Imitace betonu B 01, 1600 Kč/m², podlaha Pandomo Floor, 2500 Kč/m², obojí www.luxusnipovrchy.cz (viz foto 1)

Prostor pro fantazii

Dokonale rovnou a snadno udržovatelnou plochu bez jediné škvírky získáte litou podlahou. Vybírat můžete třeba z epoxidových pryskyřic a polyuretanových směsí. Nechte si namíchat barvy snů, vymyslete jejich kombinaci nebo si navrhněte rovnou vlastní dekor. S některými namalujete i obraz.

Epoxidová podlaha, 1750 Kč/m², stěna 1850 Kč/m², vše www.abparket.cz (viz foto 2)

Kam s nimi

PVC, linoleum či marmoleum užijete všude – na chodbě a v kuchyni, stejně jako v ložnici nebo i dětském pokoji. V nabídce je množství barev a dekorů, které mohou zdařile imitovat i jiné materiály, např. dřevo. Speciální vinylové podlahy lze použít také v koupelně.

Omyvatelné povrchy I