Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Pečujeme o vlasy s profesionální výbavou

Komerční článek - Podivovala jste se někdy nad tím, kolik jakého vybavení ve svém kufříku vaše kadeřnice má? Není divu, že dokáže na hlavě doslova zázraky, že? Podívejte se, jak s dílčí profesionální výbavou o své vlasy můžete pečovat i doma.

Redakce Marianne | 1. 08. 2013

Propagace značky Vlasy-kosmetika.cz
Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Pořizovat si celou kadeřnickou výbavu by bylo finančně náročné a nejspíš i zbytečné. Pokud chcete upravovat pouze svoji kštici, vystačíte si s několika vybranými kousky.

Začínáme sestřihem

Máte šikovné ruce a věříte si natolik, že se sama pustíte do jednoduššího či složitějšího sestřihu? Potom určitě investujte do kadeřnických nůžek. Práce s nimi je zcela odlišná od střihání nůžkami na papír. Profesionální nůžky totiž díky oboustrannému ostří vlasy nestříhají, ale řežou. A právě díky tomu je možné vytvořit moderní vzdušný prostříhaný sestřih.

Kvalitní kosmetika na vlasy vám zase zaručí správnou výživu pro vlasy a dodá jim lesk a vitalitu. Profesionálních přípravků je celá řada, můžete se nechat inspirovat svojí kadeřnicí. Není však třeba se bát ani běžně prodávaných prostředků – zvláště máte-li s nimi sama dobrou zkušenosti. Rovnost kvalitnější = dražší nemusí platit vždy, ale většinou se vyplatí nějakou tu korunu si připlatit.

Tvoříme účes

Když už máme vlasy umyté a sestříhané, je na čase vytvořit z nich konkrétní účes. V první řadě je potřeba je pořádně vyfénovat. Fén na vlasy vybírejte s co největším výkonem – minimálně však 2000 Wattů. Jinak by vlasy fénoval příliš pomalu a přesoušel je. Pro vyfoukání objemu nebo velkých vln je vhodné použít speciální nástavce nebo velké kartáče. Fén by měl optimálně nabízet různé rychlosti proudění vzduchu a nastavení teploty.

Co se týče žehličky na vlasy, používají kadeřnice často tu s keramickým povrchem – je ze všech materiálů v průměru nejšetrnější a nejpraktičtější. Vy ji samozřejmě vyberte s ohledem na vlastní vlasy. Je možné, že vám bude spíše vyhovovat turmalínový nebo teflonový povrch.

U všech elektrických přístrojů platí, že za obstojnou kvalitu si člověk musí zaplatit. Investujete totiž především do bezpečnosti. Pozornost věnujte také takovým drobnostem, jako je dostatečně dlouhá šňůra, poutko na zavěšení a přiměřená hmotnost a velikost.

big