Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Podzim se blíží: přivítejte ho v novém outfitu

Zapomeňte na stinné stránky podzimu a zimy, inspirujte se některými z nových trendů a vybavte svůj šatník originálními úlovky! Zabalte se do pletenin, kožešin a kabátů, které lichotí postavě, a navíc zahřejí. V nepromokavých parkách s kapucí nebo v ponču vás nepřekvapí ani déšť!

Redakce Marianne | 15. 09. 2014

Kabáty a parky

Pokud byste si měla na podzim pořídit jen jeden kousek, sáhněte po kabátu, parce nebo ponču. Supermoderní jsou letos také vlněné pláštěnky, které zdobí límec nebo kapuce – v takovém outfitu budete nejen in, ale ochrání vás i před nepřízní počasí. Vsadit můžete i na bundy à la bomber s límcem z umělé kožešiny, na prošívané kabátky, ale i na delší oversized parky či dlouhé elegantní kabáty přepásané páskem. Tuto sezonu si z kabátů vyberou ženy s jakoukoli postavou, ty, které mají rády sportovnější look, i ty, které preferují elegantní klasiku.

Folklorní motivy

Jste duší romantik? Pak zajásáte nad dalším letošním trendem, který ovládl přehlídková mola: nad folklorními motivy. Teplé svetry, šaty, ponča a vlněné pláštěnky se zvířecími vzory, romantické šaty s květinami a ornamenty, krajky, vyšívání či třásně – to je jen malá nabídka, z níž si můžete vybrat kousek blízký vašemu srdci. Věřte, že tento trend je neskutečně ženský a romantické šaty s uvolněným svetrem nebo pončo dokážou navíc spolehlivě zakrýt případné nedokonalosti postavy. Tento trend se objevoval i u doplňků – takže pokud máte chuť pořídit si třeba kabelku, poohlédněte se po nějaké s třásněmi nebo květinovými aplikacemi.

Retro

Šedesátá léta jsou zpět! Pořiďte si minišaty s áčkovou sukénkou nebo šaty s geometrickým potiskem, ve kterých můžete vyrazit do práce, ale nemusíte je převlékat ani na večírek. Sázkou na jistotu je i rolák, který je dobrým společníkem jak pro formálnější příležitosti, tak pro volný čas. Nosí se upjatější retro rolák à la 60. léta, ale i roláky rozměrné, které fungují stejně dobře jako šály.

Pleteniny

Není nic příjemnějšího než se v chladných dnech zabalit do huňatého svetru! Navíc pleteniny jsou měkoučké, a tak se v nich budete cítit navýsost pohodlně. Vyzkoušejte svetr nebo šaty v jemných odstínech béžové, hnědé, šedé, zlaté nebo rezavé. Letos se pleteniny mohou nosit od hlavy až po paty, nebojte se tak obléct nejen top, ale i pletenou (nebo úpletovou) sukni či legíny.

Sportovní stránka

Anoraky s kapucí a sportovní bundy jsou opět in. Pořiďte si tento kousek v nepromokavé variantě a v pastelové barvě – budete za módní hvězdu, na kterou si déšť nepřijde. Můžete vyzkoušet také retro bundu na cvočky s kapucí, bundu se zajímavými detaily, jako jsou velké límce či obdélníkové kapsy, prošívanou sportovně elegantní variantu či vyloženě elegantní parku v bílé nebo černé barvě. Odvážnější mohou obléknout i jásavé barvy (například žlutou), ale moderní je třeba i rezervovanější lahvově zelená.

Doplňky

Investice do trendy doplňků se vždycky vyplatí! Pokud letos plánujete si nějaký pořídit, doporučujeme třeba velkou praktickou kabelu, kam se vejde i nákup, na zimu nějaký kousek z umělé kožešiny (odepínací límec nebo boa), volnou čepici nebo dlouhou pletenou šálu. Mezi šperky je super úlovkem ozdobný náhrdelník, který nahradí i límeček a dokáže vaši halenku proměnit v originální kousek. In jsou stále tenisky, které se nosí třeba i k dlouhým elegantnějším kabátům, ale i k pohodlnému outfitu z úpletu. Tuto sezonu obujte tenisky na platformě, vaše nohy budou pořád jako v bavlnce, a navíc extra stylové!

Podzim se blíží: přivítejte ho v novém outfitu