Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

PODZIMNÍ RADOSTI: Apple crisp

Pošmourná sobota? Nevadí, pusťte si podzim i domů a upečte si odpoledne tento jednoduchý jablečný crisp. Krásně vám provoní byt či dům jablky a skořicí!

Ivona Šouralová | 15. 10. 2016
Doba přípravy: 1 hodina
 
7 jablek 
šťáva z půlky citronu 
100 g másla 
150 g ovesných vloček 
dvě lžičky skořice 
50 g hnědého cukru 
 
1. Zapékací mísu vymažte máslem a pak do ní nakrájejte jablka. Mohou být oloupaná, ale se slupkami  má pokrm zajímavější chuť i barvu. Zakápněte citronovou šťávou a posypte skořicí. Z vloček, cukru a změklého másla vypracujte ‚drobenku‘ a nasypte ji na jablka. 
 
2. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 45 minut, dokud není drobenka pěkně křupavá.