Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Příběh návrhářky, která z tepláků vytvořila módní hit

Co vás napadne, když se řekne tepláky? Já si vybavím svoje dětství, léto u babičky na vesnici, celý den prolenošený v teplákách s vytahanými koleny. Ale zároveň si vzpomínám na neuvěřitelný pocit pohodlí. Žádné škrcení v džínách, zatahování břicha v těsném tričku... Prostě volnost!

Redakce Marianne | 4. 02. 2014


A teď si představte, že byste mohla ráno vstát, obléct si tohle ztělesněné pohodlí, strávit v něm celý den (v práci, venku na zahradě, na pískovišti s dětmi, v kuchyni...) a večer k němu jen obout boty na podpatku a vyrazit do baru. Neslýchané? A co ta vytahaná kolena? Zapomeňte na ně! Okamžitě. Jako by tu nikdy nebyla a existovaly jen ty ultrapříjemné kalhoty. Není to ani utopie. Existuje totiž žena, která dokázala tepláky povýšit na oděv hodný jakékoli příležitosti. Prosím, seznamte se s hrdou teplákovou ambasadorkou Petrou Hušpauerovou a její značkou Appart.

Tepláková ambasadorka

Tahle nadějná mladá dáma se v oblasti módy pohybuje už odmalička, kdy si její maminka založila modelingovou agenturu. Místo lakýrek si Petra i k šatům prosazovala adidasky, které měla vždycky v několika barvách, aby jimi doladila svůj outfit. Takže uvolněný styl hrál v jejím životě vždycky důležitou roli. Ale byl to až její starší bratr, který ji vyburcoval k vytvoření vlastní kolekce tepláků. Znáte to – pořád dokola si stěžujete, jak je všechno na nic a pak přijde někdo, kdo vám řekne: „Tak s tím něco dělej!“ Petra v tu chvíli přemýšlela asi pět minut a pak se prostě rozhodla, že začne navrhovat stylové tepláky.

IMG_8857

Teplákovka? Dá se z ní vytvořit mnohé!

Bratr ji do začátku finančně podpořil a maminka se zapojila svými zkušenostmi a praktickými znalostmi střihů. Zároveň je podle Petry „ten zodpovědný člověk“. „Ona je ta, která hlídá peníze, a já si můžu volnomyšlenkářsky přemýšlet, jestli bychom tam nepřidali ještě nějakou mašličku.“ První kolekce byla čistě o teplákách a mikinách. S druhou kolekcí přibyly šaty, sukně, vesty, trička... „Až časem jsem si uvědomila, že z toho jde udělat víc věcí. Ta látka je superpříjemná, tak proč z ní nešít normální věci, které jsi zvyklá nosit?“ Jednotlivé kousky se pak zpracovávají v dílně, ve které šijí i návrháři s opravdu zvučnými jmény. Kromě kvalitního provedení ale získáte i moderní vzhled, protože teplákovinu Petra doplňuje krajkovými nebo koženkovými aplikacemi.

Žádný strach z vytahaných kolen

IMG_9327

Vytahaných kolen se bát skutečně nemusíte. „Místo gumy v pase máme saténovou stuhu nebo koženkovou šňůrku. To není typické pro tepláky s vytahanými koleny.“ Dříve byla teplákovina dostupná pouze ze 100% bavlny. Momentálně je ale možné sehnat látku s různými příměsmi, které tomuto přirozenému důsledku nošení úspěšně zabraňují. Každý jednotlivý kus z kolekce Petra dopředu testuje a nejprve v něm sama chodí oblečená. Své vlastní požadavky a nároky tak přenáší i na všechny své produkty.

Tepláky i na míru

Kromě standardních velikostí je možné objednat i kousky ušité přímo na míru. Není tedy výjimkou, že mezi svými zákaznicemi Petra najde i takovou, která má klasické tepláky Coco z první kolekce již v několika různých barvách, ve kterých se nikdy oficiálně neprodávaly. A protože zima se s námi ještě zdaleka neloučí, najdete v nové appartní kolekci i stylové teplákové kulíšky!

IMG_9421

Více najdete na www.appart.cz nebo na prodejních portálech: www.fler.cz , www.molo7.cz

Dnes s námi můžete soutěžit v naší valentýnské soutěži na http://valentyn.marianne.cz/ o šátek Gavrhoche v hodnotě 1750 Kč.