Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Primorsko – Česká oáza u Černého moře

Napadlo vás, že příští dovolenou strávíte v Bulharsku? Proč ne – v současné době se právě tato destinace těší velkému zájmu českých turistů. Země u Černého moře nabízí množství krásných pláží a kvalitních letovisek, a to od severu k jihu. K nejoblíbenějším lokalitám patří Primorsko, které se nachází v jižní části země, zhruba 60 km od letiště v Burgasu. Prozradíme vám, proč v případě Primorska rozhodně nešlápnete vedle!

Redakce Marianne | 19. 09. 2016

Primorsko si vysloužilo přezdívku „Česká oáza“. Dynamicky se rozvíjející oblast vítá turisty s otevřenou náručí, kvalita služeb roste a není náhoda, že se z ní stalo místo, kam se se vydává spousta Čechů. Jasným důkazem jsou všudypřítomné nápisy v češtině a české jídelníčky v restauracích.

Dovolená Bulharsko je synonymem pro relaxaci na zlatých plážích. Ty jsou v Primorsku dvě, a to v severní a jižní části. Několik kilometrů dlouhé písečné pláže nabízí spoustu prostoru, takže se na nich nebude mačkat s ostatními. Pro severní pláž jsou typické větší vlny, což ocení každý milovník vodních sportů. Jižní část je podstatně klidnější. A pozor, na konci severní pláže se schází nudisté – skvělá příležitost, jak si užít sluníčka bez plavek.

Úroveň ubytování je mnohem vyšší než před lety. V Primorsku rostou nové hotely, přibývají komfortní apartmány a provozovatelé se snaží o „evropský“ standard. Větší hotely obvykle provozují půjčovny sportovních potřeb a vybavení.

Primorsko je vskutku příjemné místo. Panuje zde jedinečná atmosféra, která vás chytne za srdce a nepustí. Nenechte si ujít podvečerní či večerní procházku městem, vychutnejte si místní dobroty ve vyhlášených restauracích a alespoň na pár dní zapomeňte na každodenní stres.

Dovolená v Primorsku vás příjemně překvapí snad ve všech ohledech. Navíc přetrvávají nízké ceny, takže vás Bulharsko letecky vyjde velmi levně.