Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Proč mi nezavolá?

Hypnotizujete mobil očima, a on se stále neozývá? Víme, proč tomu tak je!

Redakce Marianne | 17. 06. 2013

Když se loučíte s kamarádkou, řeknete si: „Zavoláme si!“ A světe, div se, ono to funguje… Proč když muž po první schůzce řekne to samé, je výsledek o poznání rozpačitější?

Nedůslednost ve vyřizování telefonních hovorů často pokračuje i v následném vztahu. A my se ptáme, proč nám to dělají?

Byznys versus vztahy

Ve svém profesním životě jsem se často setkávala s muži a jako spolupracovníky či nadřízené jsem si je nemohla vynachválit. Vždy jsem je totiž obdivovala za jejich jednání bez obalu a férový přístup. Přišlo mi, že jim je cizí zabývat se nepodstatnými maličkostmi a že jdou rovnou k jádru věci. Málokdy také pletichaří a neradi řeší osobní záležitosti na pracovišti.

Méně často si také nechávají zastínit mysl malichernými neshodami. Umějí zkrátka po jakékoli hádce obrátit kartu a jít dál. Přiznejme si, že tohle my ženy moc neumíme… Proč tedy když dojde na vztahy, není muž někdy schopen otevřené hry a okamžité akce?

1. Nechce být za záporáka

Schůzka se chýlí ke konci, letmý polibek a nabídka telefonního kontaktu v nejbližších dnech. Klišé, které ne vždy zafunguje. Do tohoto zaběhlého konceptu slušné odmítnutí a ujištění, že i když on nemá zájem, s vámi je vše v pořádku, příliš nezapadá.

Tato slova z úst mužů opravdu nejsme zvyklé slýchat. Je pro ně zkrátka pohodlnější rozejít se v dobrém (a hlavně rychle!) a výměnou za příslib telefonátu. Muži totiž rádi často něco nechávají vyhnít a razí heslo, že pokud se neozvou, že nám to dojde, a přitom nás to neurazí.

Odmítnutí na schůzce přitom zabolí, ne však tolik jako plané naděje a trapnost několikadenního chození s mobilem i na záchod…

2. Váhavý střelec

Muži k nám často přistupují jako ke zboží na trhu. Při nákupu nové elektroniky porovnávají její vlastnosti s cílem najít si ten nejlepší dostupný produkt, který ještě k tomu bude právě v akci. V citových záležitostech jsou mnohdy nesví, a tak se v nich pokoušejí uplatnit principy, které znají ze svého běžného života. Když to funguje při výběru nové plazmy, proč by to nemohlo zapůsobit i při výběru partnerky?

Když si na schůzce řeknete čau, počítejte tedy s tím, že můžete být podrobena důkladné analýze, nebo také čekací listině. Je nutné totiž prověřit, zda se v okolí náhodou neobjeví nabušenější televize, ehm, tedy žena… Může to trvat dlouho. Možná potom přece jen zavolá. A možná taky ne. Vám už to ale bude jedno, protože jste se již dávno rozhodla, že nechcete ztrácet čas.

3. Detaily jsou pro něj nepodstatné

Je slibotechna, i když už jste dávno svoji? Zkuste s ním mít trpělivost, vyplatí se to. I když muži vypadají, že poslouchají, tak vlastně neslyší. To, že se s ním domlouváte, že si během dne zavoláte ohledně klíčového závozu zavařenin od vaší matky, je pro něho jen detail. Zkuste to brát stejně, možná zjistíte, že se vám hodně uleví.

Souvislející články

Zdraví

<span>Tajemství dlouhověkosti: Jak docílit pevného zdraví pomocí jídelníčku z modrých zón?</span>

Tajemství dlouhověkosti: Jak docílit pevného zdraví pomocí jídelníčku z modrých zón?

Zdraví

<span>Plavková sezóna se blíží: Jak posilovat břicho tak, aby se vám skutečně vytvarovalo dle vašich představ?</span>

Plavková sezóna se blíží: Jak posilovat břicho tak, aby se vám skutečně vytvarovalo dle vašich představ?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?