Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 tipy, co dělat pro krásu ráno v koupelně

Známe to všechny - ráno šetříme každou minutku. Jenže k tomu chceme vypadat hezky a tak to doháníme v koupelně večer drahými a účinnými krémy. Tady je pět jednoduchých rad, co dělat ráno. Nezaberou více, než deset minut, za to na pleti to poznáte!

Soňa Kotulková | 18. 04. 2017

1. Čistěte pleť
Mnoho žen si myslí, že po spánku je pleť čistá a tak ji ráno stačí jen opláchnutí studenou vodou. Jenže ve spánku pleť vylučuje maz a toxiny a proto je důležité je z pleti odstranit, jinak na ní budou celý den a tím se budou zacpávat póry, bude podrážděnější a také bude hůře přijímat péči. Pokud nemáte moc času, zkuste pěnivé přípravky, které se používají ve spojení s vodou ( podobně jako mýdlo) nebo velmi moderní jsou konjac houbičky - je to trend z Asie. Přírodní houbička dokonale vyčistí pleť do hloubky a stačí k tomu jen teplá voda a chvíli houbičkou masírovat navlhčenou pleť.

2. Tonizujte
Pak pleť dočistěte pleťovou vodou. Tím, že bude zvlhčená a čistá, bude snadněji a do hloubky přijímat sérum i denní krém. Tonikum můžete buď použít na tampónek nebo ho ve spreji nastříkejte na pleť, před použitám péče.


3. Hydratujte
Pleť jakéhokoliv věku potřebuje vodu. Když ji totiž nemá, vysychá a vytváří se na ní vrásky. Vynikající jsou proto přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové, která dokáže na sebe vázat vodu a hloubkově ji hydratovat. Můžete použít ji použít v hydratačním séru nebo v krému. Vynikající hyaluronová séra má například značka Saloos, Nobilis Tilia. Nebo zkuste Liftactiv Sérum od Vichy či Hyalluron Filler od Eucerinu.


4. Chraňte
Než začnete pleť líčit, nechejte péči pár minut vstřebat. Pak kůži chraňte před znečištěným ovzduším a také slunečním zářením. Ideální jsou make-upy, které obsahují UV filtr - ideální je alespoň SPF 15. Pokud make-up nepoužíváte, přes léto si pořiďte, zejména pokud jste náchylná k tvorbě pigmentvých skvrn, denní krém s Uv filtrem nebo se nebojte ani klasického opalovacího krému. Tím pleť chráníte také proti vzniku předčasných vrásek.