Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Recept pro ještě hezčí den: Pečený ovocný krém

Máte doma maliny, ostružiny, borůvky, jahody a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás jednoduchý recept!

Ivona Šouralová | 10. 07. 2016
Příprava: 15 minut  
Pečení: 1 hodina
Velmi snadné
 
4 vejce
75 g nejjemnějšího cukru krupice 
330 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu 
40 g hladké mouky
120 g malin
125 g borůvek
80 g ostružin
250 g jahod, přepůlených
máslo na vymazání formy 
moučkový cukr na poprášení
 
Postup: Troubu předehřejte na 160 °C. Vajíčka, cukr, smetanu a vanilkový extrakt dejte do mísy a prošlehejte, dokud směs řádně nezpění. Přisypte mouku a míchejte, až získáte hladkou hmotu. Všechno ovoce přesypte do pečicí oválné formy lehce vymazané máslem a přelijte vaječnou hmotou. Pečte zhruba hodinu nebo dokud krém nezezlátne. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.