Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Ředkvičkovo-brynzový krém v šunkovém hnízdě

Oslava vítání nového roku si zaslouží něco lepšího, než jen okoralé chlebíčky, co říkáte? Máme pro vás tip na zajímavou chuťovku od Zapálené kuchařky Lenky Požárové, v níž hlavní roli hraje brynza a šunka.

Redakce Marianne | 31. 12. 2012

Ingredience jsou vypočítané na čtyři strávníky a příprava vám zabere zhruba 20 minut.

EXTRA TIP: Díky slané brynze nemusíte krém příliš solit. Doporučujeme podávat s pečivem.

Co budeme potřebovat?

125 g směsi listových salátů (špenátových listů, rukoly a ledového salátu)

200 g plátkové šunky

100 g brynzy

1 balení cottage sýru

1 svazek ředkviček

3 lžíce nasekané pažitky

2 lžíce čerstvě strouhaného křenu

olivový olej

Jak na to?

Křen nastrouháme najemno a promícháme se sýrem cottage a nadrobenou brynzou. Ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a spolu se sekanou pažitkou je vmícháme do brynzového krému.

Na talíři rozložíme salát promíchaný se lžící olivového oleje. Do středu naaranžujeme hnízdo z plátků šunky, které nakonec naplníme ředkvičkovo-brynzovým krémem.