Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Rudá v hlavní roli

Červená barva je dramatická a přitahuje pozornost. Vsaďte na ni na podzim také u svých rtů, budete vypadat nepřehlédnutelně a luxusně.

Redakce Marianne | 1. 10. 2014

I když někomu tento odstín může připadat vulgární, se správně zvoleným ostatním líčením a decentním oblečením vypadá naopak velmi, velmi žensky a hlavně sluší úplně každé ženě, bez ohledu na barvu vlasů nebo na věk.

Tuto sezonu můžete volit od jasných krvavých odstínů až po tmavší barvy ovoce, jako jsou temně rybízová, třešňová a podobně – vždy ale v matné textuře. Temnější odstíny vypadají krásně – pokud je na rty nanesete vklepáním konečků prstů, nebudou působit tak přísně a tvrdě.

Jelikož mají matné rtěnky sušší texturu než klasické krémové rtěnky, nedoporučujeme je nanášet štětečkem, vznikaly by vám na rtech skvrny. Nádherné matné rtěnky zakoupíte například u značek Bobbi Brown, MAC, L’Oréal Paris, Maybelline aj.

Tmavá rtěnka nejlépe vynikne s ostatním nenápadným líčením – sjednocenou dokonalou pletí (té docílíte rozjasňujícím make-upem), přirozenými očními stíny bez perleti, černou řasenkou a upraveným obočím s hezky vymalovaným tvarem (ideální jsou k tomu paletky na obočí, kde odstíny můžete míchat a nanášet je štětečkem – skvělé má například Benefit ze Sephory, Clarins, tužky na obočí zase doporučujeme Chanel nebo Dior).