Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Rychlé tipy pro letní líčení na pláž i do práce

Poradíme vám, jak se během chvíle nalíčit v horkých letních dnech, aby vám make-up skutečně držel a abyste vypadala dobře na dovolené i v běžný pracovní den.

Redakce Marianne | 14. 07. 2014

Na pláž i k bazénu


Skvělým pomocníkem do horkého počasí jsou multilíčidla. „Jednoduše se nanášejí prsty, a to na tvář, oči i rty. Konzistence jsou balzámové či silikonové, a proto dobře odpuzují vodu a na tváři dobře drží,“ radí vizážistka a ředitelka beauty-bar.cz Barbora Nevická. Vyzkoušejte třeba balzám značky MeMeMe, který je k dostání ve dvoubarevném provedení a během chvilky s ním vytvoříte perfektní líčení. Na oči doporučuje odbornice krémové oční stíny a barevné voděodolné tužky či fixy na oči. „Na léto jsou ideální výrazné barvy, hnědookým ženám bude slušet tyrkysová tužka či oční stíny, pro modrooké se hodí meruňková nebo bronzové stíny,“ říká vizážistka. I když se nalíčíte, nezapomeňte vždy nejprve pleť namazat krémem s dostatečně vysokým ochranným faktorem.

Boho_-_Multilicidlo

Do práce


I do práce se nebojte použít barvy, aby vaše letní líčení bylo svěží. Výraznější barvy se hodí na oči či na rty. „Pokud se rozhodnete pro jednu odvážnější barvu, je dobré, aby zbytek líčení zůstal decentní. Výborně vypadají výrazné rtěnky – opálené pleti sluší zejména korálové nebo fuchsiové odstíny, světlejším typům lososové či syté růžové tóny. Oči vymalujte smaragdově modrou, odstíny zlaté, bronzové nebo růžové,“ říká Barbora Nevická. Neměli bychom zapomínat ani na upravené obočí a sjednocenou pleť. „Dobře poslouží bronzující krémy či gely, které pleti dodají opálený vzhled, zkuste například Angels od MeMeMe,“ radí odbornice. Super vychytávkou jsou podle Barbory Nevické matující papírky, kterými můžete případný lesk během chvilky odsát.

Angel_-_rozjasnujici_bronzujici_krem

Aby make-up držel


Na léto jsou ideální lehčí varianty make-upů či tónovacích krémů. „Více se hodí make-upy na bázi vody, které k pleti dobře přilnou a drží lépe než krémové,“ doporučuje vizážistka. Zkuste smíchat svůj obvyklý make-up s krémem či bronzujícícm gelem a vytvořit si tak vlastní tónovač pleti. „Důležité je, aby make-up na tváři ‚nestál‘, ale aby se do pleti dobře zapracoval. K tomu vám pomůže speciální houbička na make-up Beautyblender či štětec,“ říká Barbora Nevická. Pokud vaše pleť nepotřebuje krytí make-upem, vystačíte si v létě s lehkým korektorem pod oči a bronzujícím pudrem, který dodá svěží opálený vzhled. „Doporučuji bronzery do medového či zlatého odstínu, například od značky Maqpro,“ říká odbornice. Aby vám líčení vydrželo co nejdéle, na závěr přestříkejte tvář speciálním fixátorem. Během dne osvěžte pokožku termální či dermální vodou.

blender1