Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Sexperiment aneb 4 týdny bez sexu

První týden: absolutně ŽÁDNÝ sexuální kontakt, druhý týden: Dovolené jen líbání a objímání, třetí týden: Všechno dovoleno - kromě sexu, čtvrtý týden: Sexu se budeme věnovat tři večery. Může zrovna TOHLE zlepšit váš sexuální život?

Tenhle čtyřtýdenní program je sice primárně o tom, jak zlepšit sex, ale se sexuálním detoxem souvisí i jiné věci, než jen to, jak jste s partnerem sexuálně sehraní. Budete mít totiž dost času o sobě zjistit spoustu věcí.

 

PRVNÍ TÝDEN
Nesmíte mít žádný sex, přesto se ale můžete zaměřit na svůj sexuální život, a tak zapracovat na řešení možných problémů. Ani jeden z vás však nesmí nedopustit, abyste skončili reálným sexem.

Co dělat
V tomto týdnu o sexu mluvte. Udělejte si malý průzkum svého sexuálního vědomí a napište si odpovědi na následující otázky. Ty pak porovnejte s partnerovými a ptejte se.

Líbí se vám sex?
Co se vám líbí nejvíc?
Máte pocit, že přesně víte, co váš partner má v sexu rád?
Ví váš partner, co chtete v sexu vy?
Jak svému partnerovi naznačíte, co chcete v posteli?
Je něco, co byste ráda vyzkoušela, ale bojíte se to říct?
Jak byste zhodnotila svůj sexuální život na stupnici od jedné do deseti?
Co by mohlo tohle skóre vylepšit?
Jste spokojená se svým tělem?
Co byste chtěla nejvíc změnit?
Co by mělo zůstat stejné?

V okamžiku, kdy budete mít oba dva odpovědi napsané, vyměňte si je a začněte se o svých výpovědích bavit. Chcete pokračovat? Napište si dvacet věcí, které byste chtěla v sexu zlepšit. Zdá se vám to moc? Ne, jen nevynechávejte ani (podstatné) detaily, že chcete, aby vás častěji kousal za krkem nebo vískal ve vlasech. Buďte upřímná a přímá. V tom, co chcete se vyhýbejte obecným větám typu "chci, abys byl nežnější". Napište mu, co konkrétně má udělat pro to, aby byl nežnější.

 

DRUHÝ TÝDEN
Tento týden zasvětíte bádání, jak můžete svůj sexuální život zlepšit. Souhlasím s tím, že nebudu mít sex a místo toho se budu těšit z dotyků, objetí a polibků.

Co dělat
Dělejte takové věci, abyste navzájem cítili svou blízkost. Sedněte si naproti sobě na postel a pět minut se dívejte tomu druhému upřeně do očí. Pořádně se vzájemně zblízka prohlédněte a vnímejte všechny detaily tváře. Možná se neubráníte smíchu, ale to nevadí. A pak, stejně tak, jak důkladně jste si prohlíželi tvář, podrobte průzkumu i ruce.
Dalším krokem nového seznámení se stávajícím partnerem může být vzájemná prohlídka vašich těl. Možná vám to bude trochu připomínat dětskou hru na doktora. Svlékněte se a prohlížejte se - a používejte jen oči a ruce. Nezapomeňte, že se máte jen poznat, ne stimulovat! Takže když víte, že vašeho partnera vzrušuje škrábání na břiše, nedělejte mu to, abyste ho provokovala.

 

TŘETÍ TÝDEN
V dalším týdnu budete dělat cvičení, která vám zlepší náladu a uleví od stresů. Díky nim si procvičíte fantazii a zlepšíte vzájemnou komunikaci. Objevte různé způsoby, jak se vzájemně přivést k orgasmu, ovšem bez proniknutí.

Co dělat
Naordinujte si buď společnou sprchu, nebo si napustťe vanu. Navzájem si myjte a mydlete svá těla a přitom pozorujte, co vašemu partnerovi dělá dobře a co ne. V téhle chvíli se o svých pocitech bavte hned. Měli byste se totiž naučit o svých pocitech bavit spontánně. Po koupeli se oba odporoučejte do ložnice, kde si provedete masáž.
Vyberte si dvě masturbační techniky a řekněte si navzájem, co je vám příjemné, co chcete a co ne. Zkuste si ložnice vzít i nějakou sexuální hračku a naučte se ji při používat. Jen nezapomeňte - platí, že nic nesmí skončit klasickým sexem - penetrací.

 

ČTVRTÝ TÝDEN
Vše je dovoleno!

Co dělat
Svůj "první nový" sex naplánujte. Určete si, kde a jak se to stane a hlavně se snažte vymyslet něco speciálního.
Vyberte si tři nové polohy, které vyzkoušíte.
Dejte do toho všechno, co jste se během předchozích týdnů naučila.

Měla byste si uvědomit, že teď jste tři týdny pracovala na tom, aby byl váš sex lepší. Napadlo vás někdy předtím pracovat na sexu? Už tohle je krok k tomu, že teď bude sex neopakovatelný zážitek. Teď už víte, co vám dělá dobře, a víte i, co dělá dobře vašemu partnerovi. Nic tedy nebrání maximálnímu prožitku ze sexu.